Ontdek de 5 mooiste tempels in Thailand

Boeddha-Thailand

Thailand, een land vol met geschiedenis en cultuur, staat bekend om zijn spirituele tradities, prachtige landschappen en natuurlijk zijn prachtige tempels die verspreid liggen over het hele koninkrijk. Deze tempels in Thailand zijn het kloppend hart van Thaise tradities.Tijdens jouw reis naar Thailand mag je dit dus zeker niet missen. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de 5 mooiste tempels van Thailand. Deze selectie bestaat uit tempels die bekend staan om hun indrukwekkende architectuur, rijke geschiedenis, en spirituele betekenis.

Wat Rong Khun (Chiang Rai)

Wat Rong Khun, beter bekend als de Witte Tempel van Thailand, is een boeddhistische tempel in Chiang Rai. Het is een van de meest herkenbare tempels in het land en trekt veel bezoekers. De tempel is ontworpen en gefinancierd door de Thaise kunstenaar Chalermchai Kositpipat en werd in 1997 geopend. Kositpipat beschouwt dit project als een aanbod aan Boeddha en gelooft dat het hem onsterfelijk leven zal geven. Het bouwwerk is nog steeds in ontwikkeling en zal naar verwachting pas in 2070 voltooid zijn. Deze tempel is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wat-Rong-Khun

Wat Phra That Doi Suthep (Chiang Mai)

Wat Phra That Doi Suthep is een boeddhistische tempel gelegen op de top van Doi Suthep, een berg ongeveer 15 kilometer ten westen van het centrum van Chiang Mai. De tempel staat bekend om zijn prachtige architectuur, religieuze betekenis en adembenemende uitzichten over Chiang Mai en het omliggende platteland. Om de tempel te bereiken, moeten bezoekers een trap van 306 treden beklimmen, omringd door indrukwekkende Naga-slangenbeelden. Deze trap is een belangrijk onderdeel van het pad naar de tempel. De tempel is het toneel van verschillende boeddhistische festivals en ceremonies gedurende het jaar, waaronder Vesakha Bucha (Boeddha’s verjaardag), Asalha Puja (herdenking van de eerste preek van Boeddha) en Magha Puja (herdenking van een belangrijke bijeenkomst van Boeddha’s volgelingen). Voor een prachtig uitzicht is het aan te raden om deze tempel bij zonsopgang of zonsondergang te bezoeken.

What-Phra-That-Doi-Suthep

Wat Arun (Bangkok)

Wat Arun is een van vele de prachtige tempels van Bangkok. Deze tempel staat bekend om zijn schitterende toren. De tempel is gelegen aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier, in het district Bangkok Yai. Het is gemakkelijk bereikbaar per boot vanuit verschillende delen van Bangkok. De oorsprong van Wat Arun gaat terug tot de 17e eeuw, toen het werd gesticht tijdens de Ayutthaya-periode. De tempel onderging later belangrijke renovaties, wat heeft geleid tot de indrukwekkende tempel die we vandaag de dag zien. De naam “Wat Arun” betekent letterlijk “Tempel van de Dageraad” en verwijst naar Aruna, de Hindoeïstische god van de dageraad, die wordt geassocieerd met de opkomende zon. De tempel wordt beschouwd als een heilige plaats en is een belangrijk centrum van aanbidding en meditatie voor boeddhisten.

Wat Arun

Wat Mahathat (Sukhothai)

De tempel bevindt zich in het hart van het oude Sukhothai. Dit was de hoofdstad van het Sukhothai-koninkrijk, een van de eerste grote koninkrijken van Thailand. Het oude Sukhothai-historische park ligt op ongeveer 12 kilometer ten westen van de moderne stad Sukhothai. De tempel is beroemd om zijn grote zittende Boeddha-beelden en indrukwekkende stoepa’s. ‘Wat Mahathat’ is gemakkelijk bereikbaar binnen het oude Sukhothai-historische park, dat bezoekers kunnen verkennen per fiets, te voet of met een gehuurde tuk-tuk. Al met al is Wat Mahathat een onmisbare stop voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en cultuur van Thailand.

Mahathat

Wat Pho (Bangkok)

Wat Pho is één van de oudste en meest uitgebreide boeddhistische tempelcomplexen in Bangkok. Het staat ook wel bekend als de Tempel van de Liggende Boeddha vanwege het enorme liggende boeddha beeld dat zich binnenin bevindt. Het beeld heeft een lengte van ongeveer 46 meter en een hoogte van 15 meter. Wat Pho is gelegen in de wijk Phra Nakhon in Bangkok, aan de zuidelijke oever van de Chao Phraya-rivier. Het ligt in de buurt van andere beroemde bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis (Wat Phra Kaew) en Wat Arun. Deze tempel is dus goed te combineren met andere bezienswaardigheden.

Wat-Pho

Veelgestelde Vragen

‘Wat is het beste seizoen om de tempels in Thailand te bezoeken?’

Het beste seizoen om de tempels in Thailand te bezoeken is tijdens het koele seizoen, dat loopt van november tot februari. Deze maanden zijn de temperaturen aangenamer waardoor het gemakkelijker is om buiten te zijn.

‘Hoe kleed ik me tijdens een bezoek aan een Thaise tempel?’

Tijdens een bezoek aan een Thaise tempel is het belangrijk om respect te tonen door je gepast te kleden. Denk hierbij aan onder andere het bedekken van schouders en knieën, het uitdoen van schoenen en het afdoen van hoeden en zonnebrillen. Benieuwd naar alle etiquette waar je rekening mee moet houden voordat je naar Thailand gaat? Bekijk ze in dit blog over 8x etiquette tips in Thailand. https://www.triptalk.nl/thailand/etiquettetips-thailand/

 

‘Kan ik foto’s maken binnen de tempels?’

Over het algemeen mag je foto’s maken in tempels. Let van tevoren wel goed op welke regels er gelden in de tempel. Dit kan namelijk per tempel verschillen. Denk er bijvoorbeeld aan om geen flits te gebruiken en op te letten of er verboden zones zijn.

 

Benieuwd wat Thailand nog meer te bieden heeft? Lees ons blog en ontdek de wonderen van Thailand.