Ontdek de panorama route in Zuid-Afrika: de 5 mooiste stops

De panorama route in Zuid-Afrika, die door het prachtige Mpumalanga loopt, mag je niet missen tijdens jouw bezoek aan Zuid-Afrika. Deze route, beroemd om zijn adembenemende uitzichten, slingert langs de Blyde River Canyon. Dit is een van de grootste canyons van de wereld. Deze route biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de pracht van Zuid-Afrika wil ontdekken. Lees in dit artikel alles over de mooiste stops van de panorama route. <br />

Panoramaroute-Zuid-Afrika

Lone Creek Falls

Tijdens de route kom je veel prachtige watervallen tegen. De eerste die je tegenkomt is de Lone Creek Falls. Met een indrukwekkende hoogte van ongeveer 70 meter, stort het water van Lone Creek Falls neer in een diepe kloof, omgeven door bossen. Dit maakt het een prachtige locatie voor natuurliefhebbers en fotografen. Deze prachtige waterval is gemakkelijk bereikbaar en de wandeling hiernaartoe is redelijk eenvoudig. Het is een van de weinige watervallen van de Panorama Route waar je dichtbij kan komen en dus zeker een must-see bestemming voor iedereen die de panorama route rijdt.

Lone-Creek-Falls

Lisbon Falls

Een andere waterval die je niet mag missen tijdens de panorama route is de Lisbon Falls. Het is zeker de moeite waard om hier een stop te maken. Met een hoogte van 94 meter is dit de hoogste waterval van de panorama route. De watervallen zijn vernoemd naar de nabijgelegen Lisbon Creek en zijn makkelijk bereikbaar voor iedereen die de panorama route rijdt. De omgeving is de perfecte locatie voor natuurliefhebbers en wandelaars die op zoek zijn  naar avontuur. De verschillende uitkijkpunten maken het mogelijk om de watervallen vanuit verschillende hoeken te bekijken. Voor de avonturiers is er een wandeling naar beneden waardoor je de gigantische waterval van dichtbij kan bekijken. Alhoewel de wandeling wat uitdagender is, kom je zo wel op de mooiste plek om de waterval te bewonderen.

God’s Window & Rainforest

God’s window is een bekend uitzichtpunt op de panorama route. Je kunt genieten van een uitzicht over de Lowveld en verder, soms zelfs tot aan het Krugerpark en Mozambique op een heldere dag. Je kan vanaf verschillende uitkijkpunten genieten van het uitzicht dat toegankelijk is via een korte wandeling omhoog.                                                                Nadat je van het uitzicht hebt genoten kan je doorlopen naar ‘Rainforest’. Dit biedt een unieke wandelervaring door een klein stukje regenwoud dat leidt naar een nog mooier uitzichtpunt. Deze locaties zijn niet alleen populair vanwege de mooie natuur, maar ook vanwege hun toegankelijkheid voor bezoekers van alle leeftijden.

Overnachten in Kruger Park

Een bezoek aan het Kruger Park mag je niet missen tijdens jouw reis naar Zuid-Afrika. Dit kan je goed combineren met de panorama route. Het park is één van de meest indrukwekkende nationale parken ter wereld. Dit is de thuisbasis van vele unieke diersoorten, dus zeer grote kans dat jij hier de Big Five zal spotten. Voor de ultieme safari ervaring kan je overnachten in het Kruger Park. Zo krijg je de kans om het park beter te ontdekken. Er zijn twee opties als je wil overnachten in het Kruger Park. Je kunt ervoor kiezen om in het Kruger National Park te overnachten of in een privé reservaat. Over het algemeen is de eerste optie goedkoper, maar een privé reservaat biedt een unieke ervaring.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Bekijk de 5 mooiste lodges in het Krugerpark.

Giraffen-Zuid-Afrika

Three Rondavels

De Three Rondavels, gelegen in de Blyde River Canyon, liggen langs de panorama route. Je kan genieten van een breed uitzicht over de Blyde River Canyon. The Three Rondavels drie gigantische heuvels van 700 meter hoog die zijn ontstaan door erosie. Op een heldere dag is dit het allermooist, dus kijk zeker vooraf even naar de weersvoorspelling. Het is aan te raden om tussen oktober en maart te komen, omdat het dan droger is en daardoor de kans op heldere uitzichten groter is. De regio rondom de Three Rondavels, gelegen in het Blyde River Canyon Nature Reserve, is omringd met flora en fauna. Denk hierbij aan antilopen, apen en arenden. Zeker de moeite waard om even te bezoeken!

Verblijf tijdens de panorama route

Er zijn verschillende dorpjes in de buurt van de panorama route. Zoals eerder genoemd is het een aanrader om te overnachten in het Kruger Park. Daarnaast is Graskop een goede optie om te verblijven tijdens de panorama route. Dit stadje ligt centraal langs de route en biedt verschillende accommodatiemogelijkheden. Het is een ideale plek om te verblijven doordat de meeste bezienswaardigheden dichtbij liggen.

Veelgestelde vragen over de panorama route

‘Hoeveel kilometer is de panorama route?’

De hele route is 180 kilometer lang.

 

‘Hoe lang duurt het om de panorama route te rijden?’

Het is mogelijk om de panorama route binnen één dag te rijden. Om genoeg tijd te hebben voor alle bezienswaardigheden raden we aan om minstens twee tot drie dagen uit te rekken.

 

‘Wat is de beste tijd om de panorama route te bezoeken?’

De beste tijd om de panorama route te bezoeken is tijdens de droge wintermaanden, van mei tot september, wanneer het uitzicht het helderst is.

 

Nog meer tips over de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika nodig? Bekijk ons blog over alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika.