Eilandhoppen in Thailand: een onvergetelijke reiservaring

Eilanden-Thailand

Eilandhoppen in Thailand is de manier om de veelzijdigheid van dit land te ontdekken. Van de prachtige stranden en kristalheldere wateren tot de levendige lokale culturen. Tijdens deze reis zie je de verschillende prachtige eilanden van Thailand. Ik vertel je in deze blog wat jij niet mag missen wanneer jij gaat eilandhoppen in Thailand. <br />

Waarom Eilandhoppen in Thailand?

Door te eilandhoppen in Thailand ervaar je de combinatie van de prachtige natuur, rijke cultuur en avontuurlijke activiteiten. Elk eiland is verschillend en staat bekend om iets anders. Je ontdekt de diversiteit van Thailand, van rustige, afgelegen stranden tot levendige feesten. Thailand is met de vele eilanden de ideale bestemming voor zowel ontspanning als avontuur.

Ontspannen op Koh Lanta

Op zoek naar rust? Breng dan een bezoek aan Koh Lanta. Dit eiland staat bekend om de relaxte sfeer. Het eiland biedt een ontsnapping aan de drukte, met lange, rustige stranden en helderblauw water. Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken naar prachtige koraalriffen. Doordat het eiland vrij plat is, is het ideaal om met een scooter het eiland te verkennen. Rijd door het groene landschap en langs de rijstvelden. De meeste accomodaties verhuren scooters voor een vrij lage prijs.

De veelzijdigheid van Phuket

Phuket, Thailand’s grootste eiland, staat bekend om zijn veelzijdigheid. Van het bruisende centrum tot rustige stranden. Het eiland biedt een mix van prachtige stranden, levendige nachtmarkten en mooie duiklocaties. Phuket heeft ook een rijke culturele geschiedenis die is terug te zien in de tempels en de oude stad. Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Phuket is de grote boeddha. Deze 45 meter hoge witte boeddha is te vinden op de Nakkers Hill in het zuidelijke deel van Phuket. Wil je de tempel in alle rust bezoeken? Ga dan vroeg in de ochtend en geniet in alle rust van de grote boeddha en de prachtige tempel.

Witte-boeddha-Phuket

Feesten op de Full Moon Party in Koh Phangan

Zin om los te gaan? Dan is de full moon party in Koh Phangan ‘the place to be’. Dit beroemde strandfeest vindt elke maand plaats als het volle maan is. Het staat bekend om zijn levendige sfeer, dansmuziek en de spectaculaire vuurshows op het strand. Het feest begint bij zonsondergang en gaat door tot de vroege uurtjes, waarbij de stranden van Haad Rin worden omgetoverd tot een gigantische dansvloer. Na deze feestavond kan je de volgende dag heerlijk uitrusten in de prachtige baaien van Koh Phangan. Voor reizigers die wat meer behoefte hebben aan rust is dit eiland ook geschikt door de mogelijkheden voor yoga en wellness.

Tips voor eilandhoppen in Thailand

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je gaat eilandhoppen in Thailand. Daarom hier een aantal tips waar je zeker rekening mee moet houden:

Kies de juiste periode

De vraag ‘Wanneer naar Thailand?’ is een veelgestelde vraag onder reizigers. Voor het eilandhoppen is het droge seizoen het meest ideaal. Er valt dan namelijk weinig regen en er zijn aangename temperaturen. Deze periode is van november tot en met april.

Plan je route zorgvuldig

Door goed na te denken over jouw route tijdens het eilandhoppen kan je je tijd optimaal benutten. Bekijk dus van tevoren goed naar hoeveel tijd je hebt en welke eilanden je het liefst wil bezoeken. Maak op basis daarvan een bijpassende route.

Vervoer op de eilanden

De makkelijkste manier om de eilanden te ontdekken is het huren van een scooter. Hierdoor heb je een stuk meer vrijheid op de eilanden. Daarnaast is het over het algemeen ook vrij goedkoop.

 

Jouw volgende avontuur wacht

Kortom, de talloze eilanden van Thailand zijn dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Binnen Thailand zijn er oneindig veel mogelijkheden voor elke reiziger. Ben je benieuwd naar meer tips voor jouw reis naar Thailand? Lees ons blog en ontdek de wonderen van Thailand.