De beste backpacks: waar moet je op letten?

Beste backpacks

Tijdens het reizen maak je onvergetelijke ervaringen en avonturen. Hierbij is het hebben van een goede backpack een must. Het meenemen van je spullen moet natuurlijk zo comfortabel mogelijk zijn. Maar hoe maak je tussen de talloze backpacken die er zijn de juiste keuze? In dit blog vertellen wij jou alles over de beste backpacks en hoe je deze vindt.

Hoe kies je de beste backpack?

Tijdens het kiezen van de juiste backpack is het belangrijk om rekening te houden met comfort, grootte en functionaliteit. Kijk eerst naar wat voor een soort reis je gaat maken. Hoe lang ga je reizen, waarheen en hoeveel moet je meenemen? Voor een korte trip heb je natuurlijk een minder grote backpack nodig dan voor een lange reis. Denk wel goed na over het gewicht van de backpack. Je wil natuurlijk niet maandenlang door Azië reizen met een mega zware rugzak. Tijdens een korte reis is een backpack van 40-50 liter voldoende. Voor langere reizen kan je dan juist weer een model van 60 liter of meer overwegen.

Hoeveel liter is je backpack?

Het is heel belangrijk om rekening te houden met hoeveel liter je nodig hebt. Misschien vraag jij je af wat nou een liter is. Dit heeft te maken met het volume van de backpack, dus wat er in past. Er is geen duidelijk antwoord op hoeveel kg 1 liter is, omdat dit alles te maken heeft met de dichtheid van de spullen. Makkelijker gezegd, hoe minder liter, hoe kleiner de backpack. Dus hoe meer spullen jij op reis wil meenemen, hoe groter de backpack moet zijn. Backpacks zijn er in verschillende maten. Er kan onderscheid gemaakt worden in een kleine backpack (40-55 liter), een normale backpack (55-65 liter) en een grote backpack (65-80). Voor korte trips is een kleine backpack voldoende,  maar voor langere reizen is de normale of grote backpack aan te raden. Hou er vooral rekening mee met hoeveel spullen je nodig hebt en hoe zwaar de backpack zal zijn.

 

Comfort en pasvorm

Comfort en de pasvorm zijn heel belangrijk bij het uitzoeken van een backpack. Tijdens het reizen is het belangrijk dat de backpack lekker zit, want je zal er veel mee moeten sjouwen. Denk hierbij aan een backpack met verstelbare schouder- en borstbanden. Hierdoor kan je de backpack afstellen op jouw lichaam. Daarnaast is een heupgordel essentieel om het gewicht van de backpack goed te verdelen. Dit maakt de backpack comfortabeler om te dragen doordat het de belasting op de rug en benen vermindert. Door met deze dingen  rekening te houden tijdens jouw zoektocht, zal het reizen een stuk leuker worden!

Beste backpacks

Verschil dames en heren backpacks

Mannen en vrouwen zijn natuurlijk verschillend en dat is ook belangrijk om in je achterhoofd te houden tijdens jouw zoektocht. Dit heeft voornamelijk te maken met de pasvorm. Damesmodellen zijn vaak ontworpen met een kortere ruglengte, smallere schouderbanden en een heupgordel die beter aansluit op de vrouwelijke vorm. Deze aanpassingen zorgen voor een comfortabelere en stabielere pasvorm. Heren modellen hebben dus juist het tegenovergestelde. Goed kijken naar welke backpack bij jouw lichaam past, maakt het reizen een stuk comfortabeler.

Waar koop ik mijn backpack?

Er zijn natuurlijk talloze winkels en websites waar je jouw backpack kan kopen. Een backpack online kopen kan natuurlijk prima met het juiste research. Toch is het aan te raden om voor de beste backpacks naar een fysieke winkel toe te gaan. Alhoewel het assortiment online soms breder is, is het passen van een backpack heel fijn. In de winkel kun je de backpacks makkelijk vergelijken en meteen passen. Zo is de keuze voor de beste backpack het snelste gemaakt. Een bekende winkel waar ze een breed assortiment backpacks hebben is bijvoorbeeld Bever. Zij hebben niet alleen een overzichtelijke website, maar ook veel fysieke winkels. Een goed voorbeeld van een backpack die zij aanbieden die perfect is voor vrouwelijke backpackers is de ‘Osprey Kyte’. Daarnaast zijn er ook talloze opties voor mannelijke backpackers.

 

Kortom, het kiezen van de juiste backpack maakt jouw reis een stuk comfortabeler. Het is belangrijk om naar de verschillende aspecten te kijken en daar jouw keuze op te baseren. Nog op zoek naar de perfecte reis die jij gaat maken met je nieuwe backpack? Lees ons blog over eilandhoppen in Thailand. Daarbij kan een goede backpack namelijk zeker niet ontbreken!