Alsof Hummel het aanvoelde: vlak na het online zetten van m’n blog over hoe wij baby en werk combineren besloot hij om wat minder te gaan slapen overdag (ongeveer 4 uur, verspreid over 2 of 3 slaapjes). We konden dus weer opnieuw gaan puzzelen. De oplossing was gelukkig snel gevonden.

Het gaat iets beter met m’n rug, waardoor ik op Vriendliefs papadag en op de opa- en omadag wat meer uren kan maken. Hierdoor hoef ik op mijn mamadagen maar 3 tot 4 uur per dag te werken (en dat past precies in zijn slaapjes!). Ook schakel ik op woensdagmiddag m’n moeder in om op te passen. Ik gooi dan m’n laptop bij Hummel in de wandelwagen, loop naar hun huis en ga daar aan het werk. Zo kan ik net wat relaxter aan de slag. Als Hummel wakker wordt, hoef ik niet midden in het typen van een mail alles te laten vallen, want oma gaat dan met Hummel spelen.

Iemand vroeg laatst of ik me niet opgejaagd voel.

Of ik niet steeds denk oh nee zodadelijk wordt Hummel wakker en ik wil nog zoveel doen. Ja, dat heb ik soms wel. Maar dan herinner ik mezelf eraan dat ik altijd nog een backupplan heb. Zo heb ik dus m’n moeder die op woensdag kan bijspringen en ik kan ’s avonds nog aan de slag als Vriendlief thuis is (al heeft dat niet de voorkeur, ’s avonds wil ik gewoon chillen of bloggen).

En ik werk efficiënter!

Je kent het vast: je wilt gaan werken, maar checkt eerst nog even Facebook, je mail, dat leuke youtubefilmpje, en voor je het weet ben je drie kwartier verder. Die luxe heb ik niet. Als ik ga werken, ga ik direct efficiënt aan de slag. Ik moet wel, want na een uur kan Hummel alweer wakker zijn.

Zoek de baby!

Zoek de baby!

Die paar huishoudelijke taken doe ik niet meer als Hummel slaapt (zoals ik toen nog deed), maar juist als hij wakker is. 

Terwijl hij in de box speelt, ruim ik de vaatwasser uit. Wil hij niet in de box spelen, dan zet ik ‘m in de kinderstoel en schuif ik de kinderstoel de keuken in. En de was opvouwen doen we saampjes op het grotemensenbed. Als ik ga douchen, neem ik ‘m mee. Dan wel onder de douche, is hij ook meteen schoon, of ik zet ‘m op de grond in z’n wipstoeltje met een speeltje. Zo ga ik steeds creatiever om met m’n tijd!