Zoals je in het vorige weekverslag kon lezen, waren we op een camping bij Calig en Peñiscola aangekomen. I know, beetje rare naam. Camping L’Orangeraie is super mooi! De camping lijkt wel een beetje Frans, zoals het is opgezet, en dat is niet heel raar, want de eigenaren zijn Frans 😉 Het is terrasvormig, geen hutje mutje plekken, mooi sanitair, mooie omgeving. Absoluut een aanrader dus!

Camping L’Orangeraie bij Calig

Helaas is dat mooie terrasvormige terrein ook erg oneffe. We moesten de caravan op een flinke stapel stenen neerzetten om nog een beetje waterpas te staan. Dat was wel even gedoe…

Camping L'Orangeraie bij Calig heeft scheve plekken

In de berm liggen nu geen stenen meer…

We merkten hier wel dat we eigenlijk al te noorderlijk zaten om lekker weer te hebben. Maar met de jas aan was het buiten prima te doen. Ook hebben we veel binnen gespeeld met Roan.

Kacheltje aan in de caravan

Met het kacheltje aan is het prima te doen binnen, lekker warm

binnen-spelen-1

Weg is het eendje!

binnen-spelen-3

Eendje is nog steeds zoek…

eendje

Ah daar is het eendje!

 

binnen-spelen-4

Ik moest voor m’n rug ook nog veel plat, gelukkig kon ik vanaf het bed ook met Roan spelen. Zo vindt hij het leuk om in kastjes te kruipen…

Terug naar Nederland in een paar dagen tijd

Na een klein weekje op camping L’Orangeraie besloten we in een paar dagen terug naar Nederland te rijden. Het was inmiddels 11 maart en we hadden ongeveer uitgerekend wanneer het spugen zou gaan beginnen en voor die dag (16 maart) wilden we terug zijn. Dat hebben we precies gehaald trouwens 😉

Ja ja, ik ben zwanger!

We stopten eerst op camping Vilanova bij Barcelona in de buurt. Dit is echt een mega grote camping. Serieus zoooo groot, als een compleet dorp. Toen we over de camping gingen wandelen moesten we een plattegrond bij de hand houden en goed de bordjes in de gaten houden. Deze camping staat de hele winter propvol met overwinteraars. Nou, om eerlijk te zijn, het is hier in de winter veel te koud en wij vinden de camping veel te groot. Voor een overnachting was het natuurlijk wel prima.

Gearriveerd in Frankrijk: koud!

De volgende dag (12 maart) zijn we Frankrijk ingereden. Brrrrrr koud koud koud niet normaal. We hadden wel flink de vaart erin want we zijn uiteindelijk de geplande camping voorbij gereden en pas bij Avignon gestopt. Hier was het sanitair alleen zo verpaupert dat zelfs Joost zei dat ik maar gewoon in de caravan de wc moest gebruiken.

Over de grens tussen Spanje en Frankrijk

Hier zijn we net Frankrijk ingereden, besneeuwde bergtoppen van de Pyreneen in de verte.

 

Eenmaal op een camping waar we konden overnachten, zijn we alleen maar binnen gebleven. Het was zooooo koud!

Dreumes klimt door de caravan heen

Roan de klimgeit

roan-de-klimmerd

Sorry voor de blurry foto. Scherp stellen lukte niet.

Nog één overnachting in de Ardennen

Na een koude nacht zijn we de volgende dag doorgereden naar Dijon. Onderweg kwamen we veel auto’s met skiboxen tegen. En het voelde ook als wintersport aan, want het was ijzig koud. Op de camping bij Dijon konden we aangekoppeld blijven staan. Dat was fijn, want we wilden de volgende ochtend zo snel mogelijk door rijden. Het was koud, er was 1 vieze wc en er was verder niks te doen daar.

koud-onderweg-in-noord-frankrijk

Onderweg rennen met papa in de speeltuin

Nog één overnachting stond op de planning: camping Domaine Moulin de Malempré in de Ardennen. Hier lag zelfs sneeuw! We hebben het eigenlijk echt wel heel koud gehad die laatste dagen, maar gelukkig deed ons kacheltje goed z’n werk.

Camping Domaine Moulin de Malempré in de Ardennen

Met papa op de schommel op camping Domaine Moulin de Malempré in de Ardennen

Onderweg naar camping Domaine Moulin de Malempré in de Ardennen

Onderweg naar de camping… Dit kan ook alleen maar in België…

Camping Domaine Moulin de Malempré was trouwens erg mooi!!! Een paar rechttoe rechtaan doorreisplekken waar je aangekoppeld kan blijven, maar verder mooi opgezette plekken en stacaravans. Twee speeltuinen, eentje voor de kleintjes en eentje voor de grotere kinderen, prima sanitair en in een prachtige omgeving. Voor in de zomer zeker een aanrader, denken wij.

Laatste kilometers in Nederland

De volgende dag reden we verder, op weg naar Nederland, de laatste kilometers. Eenmaal in Nieuwerkerk aan den IJssel was het nog enorm gedoe om de caravan goed op de oprit te krijgen. Er moest wel genoeg ruimte overblijven om er langs te kunnen en het is best scheef dus we konden weer met stukken steen aan de slag om ‘m te waterpassen. Het is gelukt uiteindelijk 🙂

En toen kon het grote-met-opa-en-oma-spelen-festijn beginnen!

weer-in-nl-1

Opa zit Roan achterna met een mat en een Swiffer. Don’t ask me why, maar Roan vindt het geweldig!

weer-in-nl-2

Oma speelt met de blokken.

dreumes drumt

Roan heeft twee nieuwe hobbies: drummen…

dreumes is dol op stofzuigen

en stofzuigen!

weer-in-nl-5

En hij is helemaal fan van de schommel bij opa en oma Emmen!

Slapen op de oprit van m’n ouders

Nu zitten we dus bij mijn ouders in Nieuwerkerk aan den IJssel. We slapen ’s nachts in de caravan en overdag vertoeven we in hun huis. We zijn ondertussen op zoek naar een huisje, ik probeer iedere dag m’n eten binnen te houden (het is maar goed dat we zijn teruggekeerd, want het kotsen begon inderdaad snel na terugkomst) en verder zijn we druk met de eerste website die sinds twee weken online staat.

HuisoppasEuropa.com staat online!

Neem vooral een kijkje op huisoppaseuropa.com! We horen heel graag wat je ervan vindt. We zijn nog wel bezig met wat aanpassingen, maar alle feedback is welkom. Helemaal tof zouden we het vinden als je je aanmeldt, als huiseigenaar en/of huisoppasser. We willen binnenkort de website gaan promoten en dan is het wel zo mooi als er al wat profielen opstaan. Enne, het is nu nog gratis 😉