We beginnen echt onze draai te vinden in de caravan en op de camping. Ik dacht dat we die al hadden gevonden, maar alles gaat nu nog zoveel relaxter, dat ik nu met zekerheid kan zeggen dat we echt gewend zijn aan het leven in een caravan en op een camping. Misschien komt het ook doordat we de grote voortent hebben opgezet en het weer zo goed is. Of doordat we alledrie lekker in ons vel zitten, of doordat we flinke slagen maken met het opzetten van ons bedrijf. Of het is een combi 😉 Ach, doet er ook niet toe. Het gaat gewoon goed hier 🙂

Minder uitstapjes

We maken nu wel wat minder uitstapjes. We sparen ze namelijk op voor als mijn ouders hier zijn. Dan gaan we met hen de toerist uithangen. En natuurlijk volgende week, als we naar Benalmadena afreizen om een week de toerist uit te hangen met de moeder en tante van Joost. Maar dat betekent niet dat we niks leuks doen 🙂

Chef Roan en werken

Iedere ochtend is één van ons “chef Roan” (de ander gaat aan het werk). Chef Roan zijn betekent eigenlijk gewoon twee uur lang achter Roan aan sjokken (met af en toe een sprintje). Roan dribbelt lekker rond over de camping. Hij pakt hier eens een steentje, daar nog een steentje, gaat bij kampeerders kijken hoe het met de hondjes gaat, gaat op zoek naar het poesje van de camping of probeert het sanitairhok in te hollen.

Daarna gaan we lunchen en afwassen en dan gaat Roan naar bed. Als Roan weer wakker is eten we nog wat. Dan is er ongeveer nog drie uur tijd tot het eten. De ene keer doen we boodschappen, of we gaan over het strand wandelen of een van ons gaat aan het werk terwijl de ander chef Roan is.

Naar het fort bij Balerma in de buurt

Op deze vrije middagen zijn we bijvoorbeeld bij een fort geweest. Roan vond het vooral leuk om buiten rond te lopen. Binnen zat-ie in de drager en hebben Joost en ik alles bekeken. Er waren vitrines met oude geweren, soldaatkleding en er stond veel uitleg bij over de functie het fort door de jaren heen. Was erg interessant!

Fort Balerma, Spanje

Naar het fort bij Balerma

Wandelen over de boulevard van Almerimar

In Almerimar hebben we over de boulevard gewandeld, meerdere keren, en hier hebben Joost en Roan grote lol op de schommel.

Speeltuin Almerimar Spanje

Schommelen in een speeltuin bij Almerimar

Strand en dorp van Balerma

En we zijn inmiddels wel zo’n honderd keer op het strand van Balerma geweest, hier direct tegenover de camping.

strand bij Balerma, Spanje

Rennen voor de golven!

Strand van Balerma, Spanje

Joost de pakezel: Roan op de rug, rugzak op de buik.

Strand Balerma, Costa del Sol

Best mooi zo 🙂

Ook gaan we regelmatig op de fiets naar Balerma voor een rondje of voor een boodschapje, maar hier hebben we (nog) geen foto’s van.

Op de fiets zijn we echt een belevenis. We worden enorm nagekeken. Niet alleen omdat we fietsen met een baby voorop, maar vooral ook omdat Roan spierwit haar heeft. De Spanjaarden schromen niet om te roepen naar elkaar mira mira que rubio!

Keiharde wind op de camping

Vannacht is het overigens enorm hard gaan waaien. De hele caravan schudde heen en weer en ook ’s ochtends bleef het maar waaien. Joost heeft de voortent extra goed vastgezet met haringen, dus de voortent is gelukkig blijven staan. En zo rond half 1 was het ineens gestopt met waaien. Gewoon ineens. Bizar hoor.

Wind op camping Mar Azul, Spanje

Enorme wind!

Strand Balerma met enorme wind

Door de wind ook enorme golven op het strand van Balerma

Gezelligheid op de camping

We hebben op de camping wat mensen leren kennen. Onder andere een Nederlands stel, twee mannen, en die zijn me toch een partij gezellig! We hebben nu twee keer geborreld en god wat hebben we gelachen. Leuk dus 🙂

Verder zijn we begonnen met het echte voorlezen. Voorheen at Roan z’n boekjes op, dus dat had weinig zin. Nu lukt het hem soms om wel een hele minuut geduldig te luisteren 😉 Hij vindt het wel echt enorm leuk. Als we een boekje pakken, is-ie helemaal blij en soms staat hij ook te wijzen naar de boekjes ‘die die die’. Maar hij vindt het vooral leuk om de bladzijdes om te slaan, heel vlug achter elkaar.

Onze gekke dreumes

Roan ontwikkelt zich in een razend tempo. Hij kan inmiddels al wat meer leuke dingetjes! Echte mijlpalen zijn t niet, maar ja, wij vinden nu eenmaal ALLES leuk aan Roan. Oké niet echt alles, maar wel heel veel 😉

dreumes prikt altijd met vingen in z'n brood

Zoals een echte dreumes prikt Roan bijna altijd eerst even met z’n vinger in ’t brood.

Roan speelt verstoppertje in de caravan

Hij verstopt zich echt zo vaak achter z’n bedje… wij vragen dan aan elkaar ‘waar is Roan nou?’ en dan piept-ie ineens om het hoekje en tjonge dan heeft hij me toch een lol 😉

Armspieren trainen met tillen dreumes

En Joost gebruikt Roan om z’n armspieren te trainen. Multifunctioneel zo’n dreumes!

Nou, dat was me wel weer een enorme dreumesspam hè 😉