Mijn ouders zijn inmiddels weer terug in Nederland, maar voor ze vertrokken hebben we nog uitgebreid de toerist uitgehangen in het dorpje Silves. Dit mooie dorpje heeft een kasteel waar we hebben rondgewandeld. In dit weekverslag enorm veel foto’s van ons dagje uit naar Silves. Later deze week vierden we oud en nieuw op de camping met een Frans gezin.

Bezoekje aan Silves en kasteel

Vorige week zondag zijn we nog met mijn ouders naar het dorpje Silves gegaan. Daar is een kasteel waar we hebben rondgekeken en gewandeld.

Silves, Portugal

De straatjes waren soms wel erg steil, al lijkt het op de foto altijd minder steil.

Kasteel van Silves, Portugal

Roan zat weer in de drager bij Joost en toen Joost tussen de kantelen van het kasteel doorkeek, zette Roan z’n armpjes en beentjes schrap. Helaas was ik net te laat met de foto waardoor ie zn beentjes alweer los had, maar je snapt t idee wel 😉

Silves

In ganzenpas door het kasteel.

Ooievaars bij kasteel van Silves, Portugal

Er waren heel veel ooievaars. Hier heb ik ingezoomd op eentje.

Op het terras in Silves

Op het terras in Silves. Roan wandelt wat af en Joost dook weg voor de camera (mislukt).

Silves

Wij koffie en gebak, Roan water en soepstengels. Verschil moet er zijn 😉

Silves Algarve

Na het terras gaat Roan even klauteren op de trap van de kerk. Ben de tel kwijtgeraakt, maar ’t was denk een stuk of 10 keer. Hij was daarna gesloopt en kon bijkomen in de drager bij Joost.

Gezellig op de camping met nieuwe vrienden

Op de camping hebben we twee andere gezinnen ontmoet. Het was een internationaal gezelschap: de moeder is Frans, de vader Duits en ze hadden vrienden mee uit Zwitserland. Gelukkig spraken ze allemaal goed Engels. Hun kinderen (twee meisjes van 3 en 5 en een jongetje van 7) vonden het heel leuk om met Roan te spelen.

Het gezin met de Franse moeder en Duitse vader waren voor drie maanden aan het rondreizen met een campertje. Wat een ieniemienie busje zeg! En wat een chaos! Overal speelgoed, pannen, bestek, eten en zand (ik haat zand…), maar door al die spullen een walhalla voor Roan. Hij was daar uren aan het spelen, maar voor lijstjesmeisje Nanouk was het wel even slikken. Ik kreeg het gewoon al benauwd bij het aanzien van al die chaos. Maar goed, ze zeiden zelf ook wel dat het redelijk beholpen was. How do you manage, vroeg ik. We don’t, was hun antwoord. Ze konden er om lachen gelukkig 😉

Het gezin uit Zwitserland was voor twee weken mee aan het reizen. Zij waren naar Lissabon gevlogen, hadden een camper gehuurd en reisden twee weken mee met hun vrienden.

Oud & Nieuw op de camping in Portugal

De twee dagen die ze op onze camping stonden hebben we heel veel met elkaar opgetrokken, waaronder oudjaarsavond gevierd. Zij hadden hele wilde plannen. Hun eerste plan was om O&N vieren in Lissabon, maar bij nader inzien leek hen dat toch maar niks met drie kleine kinderen. Toen werd het Lagos, want er zou muziek en vuurwerk zijn. Ze zouden dan tot 22 uur op de camping blijven – en dan zouden wij ook een drankje mee doen – waarna zij naar Lagos zouden gaan.

’s Middags zei ik al tegen Joost dat het nog maar afwachten was of ze zouden gaan, ze zijn zo chaotisch. ‘Je zult zien dat ze rond 22 uur naar elkaar roepen: ja maar jij zou de bob zijn! Nee jij!’ en inderdaad, toen we rond 20 uur aanschoven zaten ze allemaal aan de wijn en sangria. ‘Wie rijdt er dan naar Lagos straks?’, vroeg ik, waarna ze elkaar allemaal verbouwereerd aankeken. Het plan werd vervolgens om rond kwart voor 12 naar de weg te lopen om vanaf daar het vuurwerk uit het dorpje Luz te kijken. De volgende ochtend hoorden we dat ze wel naar de weg waren gelopen, maar dat er niks te zien was van het vuurwerk. Tja.

Vuurwerk? Waar?

Roan heeft trouwens nergens iets van gemerkt. Hij sliep overal doorheen, maar er was ook alleen vuurwerk van 12 tot 12.10 en het was in de verte, dus niet veel herrie. Hoe heerlijk trouwens dat er gewoon nul vuurwerk wordt afgestoken behalve die tien minuten na middernacht door de gemeente (een show dus, niet door particulieren). Echt, dat moet in Nederland ook ingevoerd worden!

Helaas hebben we geen foto’s gemaakt van deze dagen. Zonde eigenlijk, want zeker het samen spelen van Roan en die kinderen was heel leuk!

Hondje aaien op de camping bij Lagos

Wel een foto van hondje aaien op de camping

binnen spelen in de caravan

Eén van onze favo bezigheden: kwallenballen in de caravan. Roan was boven op mijn hoofd gaan zitten, helaas was Joost net te laat met de foto.

dreumes valt en heeft ei op z'n hoofd

Roan het boefje, met ei midden op z’n hoofd. Hij was recht naar voren gevallen, gelukkig kon hij na 10 seconden huilen alweer lachen.

Dat was ‘m weer!

Gelukkig nieuwjaar nog allemaal, beste wensen, en dikke kussen en knuffels van ons!