Vorige week zondag zijn we van camping Olhão – aan de kust van de Algarve – verkast naar camping Serro da Bica – iets noorderlijk op het randje van de Algarve. Deze camping is zo heerlijk dat we hebben besloten om hier langer te blijven 🙂

Maandag | even acclimatiseren

Zondag waren we dus op camping Serro da Bica aangekomen. Een hele rustige camping, in een prachtige omgeving, mét goed internet. We hebben deze dag rustig aan gedaan.

camping in Portugal

Camping Serro da Bica is klein, maar wel groot opgezet en er zijn nu maar weinig gasten

Dinsdag | borrelen!

De eigenaar van deze camping in Portugal is een gezellige Gronninger die wel houdt van een borreltje. Iedere middag om 5 uur steekt hij de openhaard in de bar aan en luidt de bel. Aan ons om hierop als Pavlov hondjes te reageren en – met dreumes en kinderstoel onder de arm – naar de bar te sprinten voor een biertje.

camping in Portugal

Sorry voor de blurry foto 😉 Joost had z’n biertje al op…

We zijn naadloos van goede gewoonte – twee keer per dag wandelen (met de honden) – naar slechte gewoonte – iedere middag bier drinken – gegaan. Roan vermaakt zich prima (want er zijn steentjes om in z’n mond te stoppen), maar het leek ons toch beter om niet iedere middag in de bierschuur aan te schuiven.

Woensdag | wandelen

We hebben ’s middags even ‘vrij’ genomen om een wandeling in de buurt van de camping te maken. We waren al gewaarschuwd voor het hoge klauter-over-rotsen-gehalte en inderdaad, ik vond het niks met Roan in de drager. Ik zag helemaal voor me hoe Joost met Roan van de stenen af zou glijden met alle gevolgen van dien. Uiteraard vond Joost dat er niks aan de hand was, maar we zijn toch vrij snel weer terug naar de camping gegaan.

camping in Portugal

Prachtige omgeving hè 🙂

Donderdag | boodschappen doen

Tussen het werken, borrelen, spelen, luiers verschonen, opruimen en koken door, moeten we ook af en toe nog naar de supermarkt. Helaas geen Lidl hier in de buurt, maar wel een prima Portugese supermarkt.

camping in Portugal

Yes, de nieuwe kruimeldief!

Hootepunt was de kruimeldief die we hebben gekocht. Helaas is de oude vorig weekend gesneuveld. Joost zei nog dat ik heus wel met veger en blik kon gaan vegen, nou echt niet, dus wij zo’n ding kopen 🙂

Vrijdag | Joost ging wandelen

Omdat ik druk druk druk was met werken, ging Joost ’s ochtends alleen met Roan wandelen. Gelukkig ging hij dit keer over de (minder gevaarlijke) trekkerspaden lopen. Uiteraard kwam hij terug met een flink aantal mooie en leuke foto’s.

camping in Portugal

Joost vindt het zo leuk om met Roan in de drager te wandelen 🙂

Zaterdag | Sinterklaas

Hihi natuurlijk vieren wij geen Sinterklaas. Het is dat een vriendinnetje er op WhatsApp over begon, anders waren we het zelfs vergeten. En in de supermarkt draaien ze al kerstliedjes overigens. Of is dat in Nederland ook al zo? We hebben wel chocolade letters en kruidnoten cadeau gehad, maar die zijn al lang op (bodemdrift = chocolade in huis + alles meteen opeten). Het ging dus behoorlijk aan ons voorbij.

Wat hebben we dan wel gedaan? Gewerkt en gespeeld met Roan.

camping in Portugal

Er is een speeltuintje met schommel voor de kleintjes. Roan vindt het super leuk!

Zondag | saaaaaaaai

Je merkt misschien al dat m’n weekverslagen wat saaier worden. We hangen minder vaak de toerist uit en zitten meer op de camping. Niet heel gek, want er moet gewerkt worden. Ook gaat er veel tijd zitten in de dagelijkse beslommeringen en andere praktische dingen.

Zo zijn Joost z’n wandelschoenen aan vervanging toe (lees: zijn schoenen vallen compleet uit elkaar) dus we moeten binnenkort maar eens een Decathlon opzoeken. Dat kost gewoon veel tijd. En aangezien Joost en ik allebei 4 à 5 uur per dag willen werken, doen we dus vrij weinig andere dingen dan werken, zorgen en spelen, eten en slapen.

Ja, lieve lezers, ons leven in een caravan en on the road begint zowaar saai en voorspelbaar te worden.

Nou, ik ga weer aan het werk. Toedels en fijne zondag!