We zijn vertrokken! Eindelijk weer on the road, woop woop!

We hebben hier zo enorm naar uitgekeken en nu is het zover 🙂

Ik deed dan ook een klein vreugde dansje toen we de eerste meters hadden gereden (voor zover dat lukt, zittend in de auto).

Technisch gezien waren we weken geleden al vertrokken. We sliepen al een tijdje in de caravan op de oprit van mijn ouders. Drie weken geleden hebben we de caravan verhuisd naar Emmen (naar de oprit van Joost z’n ouders) en daarna zijn we zonder caravan twee weken naar Zwitserland geweest.

Maar gister zijn we écht vertrokken. Daarom nu dit eerste weekverslag.

Logeren in Zwitserland

Ons bezoek aan Zwitserland was ge-wel-dig! We hebben bijna iedere dag heerlijk gewandeld, we hadden super mooi weer en Roan en Evi vonden het enorm leuk om met hondje Emma te spelen.

Een kleine foto impressie:

Joost redt een vogeltje

Direct na aankomst, serieus, we hadden de auto net geparkeerd, kon Joost de ladder op om een verstrikt vogeltje te redden. Held!

Mooie Evi

Ow Evi is zo mooi! (ik weet dat ik bevooroordeeld ben, maar toch, ze is zo’n prachtige baby!)

Even het water aanraken

Roan vindt alles met water mega interessant. Dus ook hier moest hij even lekker spetteren.

Genieten van het uitzicht over Baselland

Genieten van het uitzicht over Baselland

Afgelopen woensdag kwamen we terug uit Zwitserland. Op een beetje file na ging het super vlot (lees hier over onze autorit from hell van afgelopen winter).

Hoewel we het heel fijn vonden om bij familie te logeren, vinden we het ook wel er-rug prettig om weer in de caravan te wonen.

Ons eigen plekje en iedereen weer z’n eigen bedje.

Slecht weer voorspeld

Maar waar zijn we nu?

We hadden alles al geregeld: vanaf dit weekend 1,5 week op een camping in Drenthe en daarna 1,5 week in Duitsland, net over de grens bij Enschede.

Maar toen zagen we de weersvoorspellingen.

Weersverwachting Emmen op 15 juli

Weersverwachting Emmen, gechecked op 15 juli op Weeronline.

We weten dat we niet alle regen kunnen ontlopen, maar voor deze buien wilden we wel een poging wagen. Dus hebben we de reserveringen geannuleerd (sorry campingbazen!) en maakten we een nieuw plan.

Met weeronline.nl bij de hand zochten we uit waar in Europa op redelijke afstand van Nederland het wel mooi weer is. Na een goede zoektocht werd het… Bretagne!

Campings mailen

Ik ben weer als een malle campings gaan mailen. Zowel campings in Bretagne als campings waar we onderweg één nacht kunnen verblijven. Ik vreesde het ergste, want ja campings in Frankrijk zitten tijdens het hoogseizoen toch hutjemutje vol? Het bleek allemaal best mee te vallen. Van de circa 15 campings die ik heb gemaild, hebben er maar 5 geen plek meer of geen plek voor een dubbelasser.

Dus we zijn vol vertrouwen vertrokken gister!

Inmiddels zijn we alweer door Nederland en België gecrossed. We hebben vannacht op Camping Manoir de La-Bas bij Namen (Namur) gestaan en vandaag rijden we door naar Frankrijk.

Vertrek met de caravan vanuit Emmen

Vanaf de oprit van Emmen vertrokken we gisterochtend naar Namen in België

Autoselfie

#autoselfie!

Joost maakt een ratatouille van groenten. Blijkbaar maakt reizen hongerig, want de pan was voor twee dagen bedoeld, maar het ging allemaal op. En dat kwam vooral omdat Evi en Roan zoveel aten 😮

Tandenpoetsen in de caravan

Ook digital nomad peuters en baby’s moeten hun tandjes poetsen 😉 ps. dit is Evi’s eerste keer poetsen (duidelijk te zien aan d’r verbaasde gezichtje) want ze heeft sinds ruim een week twee mooie (nog halve) tandjes 🙂

Trouwens, over ’t mailen van campings: één van de (Nederlandse) campingeigenaren herkende ons…  Ze zaten vol, of ze wilden ons gewoon niet op de camping hebben, dat kan ook 😉

Nieuwe plannen bedenken

We hopen morgen of overmorgen op camping Domaine du Roc bij Le Roc Saint-André (in Bretagne) aan te komen. Hier blijven we in ieder geval één week. We gaan de nieuwe voortent uitproberen, beetje uitrusten (en werken!) en bedenken wat het volgende plan is.

We hebben al wel een idee over ons reisplan, maar aangezien we gemiddeld twee keer per week onze plannen omgooien, vertel ik hier wel meer over als we het ook echt (bijna) aan het uitvoeren zijn.

En mijn ouders?

We krijgen regelmatig de vraag hoe het nu zit met mijn ouders. Gaan ze meereizen? En zo ja, vanaf wanneer dan?

Inmiddels hebben ze een caravan gekocht! Een mooie tweedehands Chateau Caratt 430. Ze hebben dit weekend hun voortent uitgeprobeerd en ze komen waarschijnlijk eind komende week onze kant op.

Wanneer precies, en hoe lang we dan samen reizen, weten we nog niet, maar je leest het vanzelf hier op m’n blog 🙂