We hebben heel veel regen gehad begin deze week. In andere delen van de Algarve was het helemaal een natte zooi. Gelukkig zijn wij niet weggespoeld en begon vanaf donderdag de zon weer te schijnen!

Maandag | Sagres

Zondag wilden we naar Sagres gaan, maar het regende die dag nonstop keihard. We hebben zondag dus de hele dag in de caravan gezeten. Toen het maandag zo rond 12 uur ineens droog was, hebben we geen moment getwijfeld. In recordtempo zaten we in de auto, klaar om naar Sagres te rijden.

Sagres: ik waaide bijna weg

Sagres: ik waaide bijna weg

Bij Sagres is een oud fort bovenop een klif. We hebben hier gewandeld en de wind getrotseerd. Gelukkig bleef het droog! Toen we na een uurtje de auto weer instapte, begin het opnieuw te regenen. De rest van de dag zaten we weer knus in de caravan.

Dinsdag | aanrommelen

We proberen iets meer onze aanrommeluurtjes te structureren, zodat we tijd hebben om te werken. Dit lukt aardig! We hebben voornamelijk in en om de caravan gezeten en zijn alleen ’s middags even boodschappen gaan doen.

Grote lol in de supermarkt om een flesje ketjap

Grote lol in de supermarkt om een flesje ketjap

Het valt nog niet mee om ketjap te vinden hier in Portugal… Maar het is gelukt! Overigens hebben we uiteindelijk niet deze ketjap genomen. Veel te duur. Een b-merk smaakt net zo lekker.

Woensdag | normaal leven

Dit was weer een dag met vrijwel alleen maar regen. Het stopte pas met regenen zo rond 4 uur ’s middags. Ach ja, we waren de regen inmiddels wel gewend.

We hebben deze dag alleen maar in de caravan doorgebracht. Afwisselend werken en spelen met Roan. Het is net een normaal leven!

Ik heb hier ook geen foto bij. Zo enorm enerverend is het niet als het alleen maar regent en we in de caravan zitten met z’n drietjes 😉

Donderdag | strand van Alvor

Eindelijk eens niet wakker geworden met regen die klettert op het dak. Wat heerlijk! Het is ook meteen een stuk warmer als de zon weer wat schijnt 🙂

Het was wel de hele dag bewolkt, maar je hoorde ons niet klagen, want het was in ieder geval droog!

Zelfs bewolkt is het strand van Alvor mooi

Zelfs bewolkt is het strand van Alvor mooi

’s Middags zijn we naar Alvor gereden voor een wandeling over het strand en door de duinen. Ondanks dat de zon niet scheen, was het een hele fijne wandeling!

Vrijdag | heeeeet

Was het de eerste helft van de week nog koud en nat, vanaf vrijdag was het heet! Geen wolkje aan de lucht, volop zon en zomerse temperaturen 🙂

Roan en ik hebben in de voortent gespeeld en Joost is gaan fietsen.

Joost ging fietsen in de heuvels rond Lagos

Joost ging fietsen in de heuvels rond Lagos en maakte een paar mooie foto’s

’s Middags zijn we boodschapjes gaan doen en ’s avonds heb ik gewerkt terwijl Joost een film keek. Een hele relaxte dag dus!

Zaterdag | weer volop zon!

Ook op zaterdag scheen de zon! We zijn op de camping gebleven en hebben weer werken en spelen afgewisseld.

We spelen in de voortent onder de tafel, want dat is de enige plek met schaduw

We spelen in de voortent onder de tafel, want dat is de enige plek met schaduw

Zondag | inpakken

Vandaag is onze laatste dag op camping Turiscampo bij Lagos. Morgen vertrekken we naar het huis waar we 2,5 week gaan oppassen, dus vandaag pakken we de voortent in. Ook moeten we nadenken over wat we meenemen naar het huis. We gaan onze caravan stallen, dus we moeten spullen overhevelen van de caravan naar de auto en andersom. Maar laat dat maar aan dit lijstjesmeisje over 😉

Fijne zondag!