Deze week was anders dan de andere weken. We hebben niet gereisd, maar zaten met mijn ouders op een plek, namelijk camping Monfragüe bij Plasencia. Vanuit daar hebben we flink de toerist uitgehangen!

Maandag | regen

Oh tjonge wat een regen. Zondag had het zo ontzettend veel geregend, de voortent was één grote natte modderzooi…

Modderzooi in de voortent

Modderzooi in de voortent… daar kan ik heel slecht tegen…

Maandag was het gelukkig ietsje beter. ’s Ochtends was het zowaar een paar uurtjes droog. Lang genoeg om de voortent een beetje droog en schoon te maken. Verder hebben we geen drol gedaan. Een keertje naar de Lidl voor wat boodschappen, een beetje wifi-en in het restaurant, boekje lezen terwijl Roan z’n dut deed en that’s it.

Dinsdag | Parc National Monfragüe

Voor dinsdag was de meeste regen voorspeld. Maar het was de hele dag droog!

Na het late ontbijt zijn we naar Parc National Monfragüe gegaan. Hierover volgt nog een apart blogje, maar even in één kort zinnetje: super mooi!

Woensdag | rondje Plasencia en rondje Lidl

’s Ochtends is Joost mee het park in geweest met een gids. Hij kwam laaiend enthousiast terug. Stuiterend van al het moois dat hij had gezien, waarna ik 888 foto’s (nee, ik overdrijf niet) moest bekijken met allemaal gieren erop. En god, ik ben zo’n fan van vogels…

Plasencia

Plasencia

Na de lunch zijn we naar Plasencia gereden voor een rondje door het stadje en een rondje door de Lidl.

Donderdag | Trujillo (mooi!)

Vandaag hebben we een echte roadtrip gemaakt! We zijn dwars door Parc National Monfrague gereden en in het dorp Trujillo hebben we geluncht.

Roan kreeg een schone luier bovenop het kasteel

Roan kreeg een schone luier bovenop het kasteel

Over Trujillo volgt ook nog een blogje, want het is een super mooi dorp met een kasteel en een prachtig uitzicht over het landschap vol met weilanden en bergen.

Vrijdag | wandelen

We zijn na het late ontbijt weer naar Parc National Monfrague gereden. Joost had van de gids een kaartje gekregen met een paar wandelroutes. Hij wilde graag een route lopen naar een kasteel boven op een berg.

Wandelen in Parc National Monfragüe

Wandelen in Parc National Monfragüe

Het was een super mooie wandeling! Wederom met prachtig uitzicht over het park. Het was wel flink klimmen en dalen… En behoorlijk schrikken toen mijn vader over een afstapje struikelde en z’n enkel verzwikte. Gelukkig gaat het al beter met hem!

Zaterdag | spierpijn!

Ik voelde het al direct na het wakker worden: enorme spierpijn. Oei oei. Maar om eerlijk te zijn wel fijn. Eindelijk, na al die tijd niet kunnen sporten, heb ik m’n spiertjes weer eens goed gebruikt 🙂

’s Ochtends zijn mijn ouders weer vertrokken naar Nederland. We hebben weinig gedaan deze dag. ’s Middags hebben we boodschapjes gedaan en verder een beetje aangerommeld in en om de caravan.

Joost is aan het klussen in de caravan

Joost is aan het klussen in de caravan

Zondag | wandelen

Vandaag gaan we nog een wandeling door het park maken. Eens kijken of dit net zo mooi is en of ik ook van deze wandeling weer spierpijn krijg 😉

Fijne zondag!