Het was weer een prachtige week, waarbij we de eerste helft relaxed op één plek zaten en eind van de week weer zijn gaan rijden.

Maandag | prachtig zonnig weer

Nadat het vorige week zondag een erg regenachtige dag was, waren we extra blij met het mooie weer op maandag. En niet zomaar mooi weer, maar echt vollebak zon, korte broek en slippers aan, zo mooi 🙂

We hebben de hele dag op de camping gehangen. Roan heeft flink veel geslapen ’s middags, Joost is gaan fietsen en ik heb aan m’n blog geknutseld.

Spelen

Later op de dag hebben we Roan losgelaten in de speeltuin. Hij vond het helemaal geweldig! Ook kiekeboe spelen met Joost was geniaal! Zie hier het geweldige filmpje! Nee serieus, bekijk dit filmpje!

Dinsdag | picknicken in een verlaten dorp

’s Ochtends heb ik geblogd, terwijl Joost met Roan speelde. We hebben uitgebreid ontbeten met stokbrood, kaas en worst. Zelfs Roan heeft wat van die kaas en worst geprobeerd. Al was dit niet echt een succes. Hij vindt houmous op z’n brood nog steeds het lekkerst!

Ook de banaan ging er weer goed in…

weekverslag

Hoeveel banaan kan Roan in één keer in z’n mond proppen? We probeerden het uit #ergstemoedervnl *do not try this at home!

’s Middags zijn we naar Nanclares de la Oca – een stadje verderop – gereden omdat daar een grote caravanwinkel zit. We moesten nog een reservewiel voor de caravan hebben en een soort rubberen dingetje voor het klemmen van de deur. Het reservewiel moest besteld worden, maar dat bleek allemaal toch wel aan de dure kant te zijn. We voelden ons een beetje in het o-tje genomen, dus hebben we maar niks besteld. Het rubberen dingetje is wel in tha pocket!

weekverslag

Ollávarre was compleet verlaten!

Daarna zijn we naar een ander dorpje gereden (Ollávarre) waar we op een compleet verlaten dorpsplein hebben gepicknickt.

Woensdag | wandelen, slapen en bloggen

Woensdagochtend is Joost met Roan in de drager gaan wandelen, terwijl ik ging bloggen en Skypen met het thuisfront.

weekverslag

Joost vertrekt met Roan op de rug voor een flinke wandeling!

Na de lunch vielen de twee heren als een blok in slaap. Ruim 2,5 uur later werden ze pas weer wakker… Blijkbaar is lopen en in de drager zitten heel vermoeiend.

Ik heb die tijd gebruikt om m’n nieuwsbrief voor volgende week in elkaar te knutselen! Het wordt weer een mooie: een ode aan de reisbestemmingen van Joost en mij (met Cuba, Kaapverdië, Perth, Curacao en Bonaire) en de reisbloggers die over die bestemmingen hebben geschreven.

Donderdag | lunchen bij nieuwe vrienden

Special day today! We zijn na het ontbijt naar een klein dorpje gereden, op ongeveer 1,5 uur rijden. Hier woont het gezin dat we vorige week ontmoet hebben. Zij hadden ons uitgenodigd voor een lunch en het was erg gezellig!

weekverslag

Vrijdag | wroem wroem on the road again!

Na het ontbijt hebben we de caravan vertrekklaar gemaakt, waarna we zijn vertrokken richting Valladolid.

Onderweg hebben we gelunched op een enorm charmante parkeerplaats 😉

Ach, niet alles kan idyllisch zijn!

Weekverslag

Aan het eind van de middag kwamen we aan bij camping El Astral bij Tordesillas, ongeveer 30 km onder Valladolid.

Hier moest ik meteen een wasmachine opzoeken. Roan had het die nacht namelijk voor elkaar gekregen om z’n complete trappelzak vol te poepen… Ik had de boel al uitgespoeld ’s ochtends voor vertrek, maar er moest absoluut nog een flinke wasmachinebeurt aan te pas komen! Gelukkig heeft deze camping maar liefst 4 wasmachines, dus er was geen rij.

Zaterdag | Tordesillas verkennen

’s Ochtends hebben we de kleine voortent opgezet. Ik ben zo blij met dit tentje! Het is vrij snel opgezet (in tegenstelling tot onze mega voortent) en er is precies ruimte voor onze tafel en stoelen. Ook onze schoenen, afwasteil en buggy kunnen nu in dit tentje. Dus die slingeren niet meer rond in de caravan! 🙂 Me happy!

Valladolid

Na de lunch zijn we naar het dorpje Tordesillas gelopen. Dit is vlakbij en het dorp is echt een plaatje! We hebben hier gewandeld en wat boodschapjes gedaan.

Valladolid

Ondanks de bewolking was het enorm warm! Korte broeken weer 🙂

Zondag | dagtripje Valladolid

Vandaag gaan we naar Valladolid. Dit is een half uurtje rijden vanaf de camping en dus prima te doen voor een dagje uit.

Fijne zondag!