We zijn afgelopen week dwars door Frankrijk gereden en eind van de week in Noord-Spanje aangekomen. In dit weekverslag vertel ik je over onze avonturen van onze eerste week op reis.

Maandag | bijna verlaten camping aan een meertje

Maandag zijn we vlak boven Poitiers uitgekomen, bij camping Du Lac de Saint-Cyr. Ook hier was de camping bijna verlaten. Van de 200 plekken waren er denk 10 bezet, maar de camping sloot de volgende dag, dus het is wel logisch dat het er niet druk was.

Weekverslag 2

Camping Du Lac de Saint-Cyr ligt – hè heel verrassend – aan een meer!

Maandagmiddag hebben we na het neerplanten van de caravan boodschappen gedaan. Dat was wel een behoorlijk gedoe… De Franse wegwijzers zijn niet heel makkelijk te volgen.

Maandagavond kwamen we tot een fijne conclusie: hé, we hebben het kacheltje nog niet aangezet! Zonder dat we het doorhadden was het gewoon flink warmer geworden. Net na aankomst zo rond 16u liep ik zelfs op slippers en in een t-shirtje rond! Wel met lange broek aan hoor en niet veel later trok ik ook weer gewoon schoenen en een vest aan, maar toch, de temperatuur wordt wat beter 🙂

De wifi was hier dramatisch. Ik heb nog een poging gewaagd, maar dit was geen succes.

Dinsdag | Zuid-Frankrijk yeah!

Na het ontbijt hebben we de boel weer ingepakt en zo rond een uurtje of 4 ’s middags kwamen we bij camping L’Arbre d’Or bij Parentis-en-Born aan. De camping ligt ongeveer 75 km onder Bordeaux en het was er weer een stukje warmer.

De camping was half bezet, maar doordat alleen het voorste gedeelte open was, stond iedereen gezellig bij elkaar op het eerste veld. Er stonden opvallend veel Britten met (soms gigantische) campers.

Woensdag | gezellig met een heleboel bejaarde Britten

We hadden enorm behoefte aan een dagje niet in de auto zitten dus we besloten om twee nachten op camping L’Arbre d’Or te blijven. Het was fijn om na het ontbijt niet in te hoeven laden, maar de dag was ook wel weer erg raar.

Joost en ik wilden allebei heel veel dingen doen: dingen reparen of aanpassen aan de caravan, de omgeving bekijken en wandelen en fietsen, maar ook opruimen, bloggen en relaxen. Veel te veel om op één dag te doen! En ohja, Roan heeft ook nog verzorging en aandacht nodig 😉

Weekverslag 2

Joost is iets aan het fixen in de watertank

Uiteindelijk heeft Joost ’s ochtends een beetje aan de caravan geknutseld, terwijl ik met Roan rondjes wandelde over de camping (en de aanwezige bejaarden een goede dag bezorgde) en ging ik ’s middags aan m’n blog knutselen, terwijl Joost met Roan op de fiets boodschappen ging doen.

Donderdag | Hola España!

Donderdag hebben we Frankrijk achter ons gelaten en zijn we aangekomen in Noord-Spanje. Ongeveer 140 km onder San Sebastián – bij het dorpje Haro – hebben we een camping opgezocht.

weekverslag 2

Zoek de baby op het grote veld!

De camping heeft veel stacaravans en seizoensplekken. De overige plekken zijn vrij klein en wij kregen ons bakbeest daar niet in gemanoeuvreerd. Er is ook een trekkersveld waar een paar caravans, campers en enkele tentjes staan. Hier hebben we onze caravan bij gezet. Erg gezellig!

Vrijdag | dorpje Haro & speeldate

’s Ochtends zijn we na het ontbijt naar het dorpje Haro gewandeld. Roan ging bij Joost in de drager en vond het heerlijk. Hij viel uiteindelijk in slaap, terwijl wij bij de supermarkt wat boodschapjes haalden.

weekverslag 2

Lekker slapen tegen papa aan

Na de lunch heeft Roan een dutje gedaan en hebben Joost en ik de wifi uitgeprobeerd. Die deed het zowaar! Me happy!

Roan was rond 3 uur weer wakker en vanaf dat moment was het spelen spelen spelen! Tegenover ons staat een gezinnetje met een dreumes van net 1 jaar. Roan en het kleine ventje hebben uren gespeeld, terwijl wij kletsten met zijn ouders. Zie ook mijn Instagram voor foto’s van de legendarische kabelbaan! Grote lol!

Zaterdag | wasdag & atractie op de fiets

Zaterdagochtend heb ik ’s ochtends een wasje gedraaid. Die kon daarna in de zon drogen.

weekverslag

Mooi waslijntje in de zon, het is zo droog!

Halverwege de dag zijn we op de fiets de omgeving en het dorpje Haro gaan ontdekken. We waren een ware attractie! Iedereen op straat stond stil om ons na te kijken… Blijkbaar zijn ze het niet gewend dat een baby voorop de fiets zit. Over ons bezoek aan Haro ga ik nog een blogje schrijven, met veel mooie foto’s.

’s Middags deed Roan een dutje, terwijl Joost en ik aan het bloggen sloegen. Daarna hebben Roan en het buurjongetje weer gezellig gespeeld.

Zondag | genieten!

Vandaag zal net zo chill worden als vrijdag en zaterdag! We gaan wat fietsen of wandelen, een beetje bloggen als Roan slaapt en verder genieten we van het mooie weer hier!

Ik heb een enorm vakantiegevoel!