Het leek er eerst op dat ik toch nog in de caravan zou moeten bevallen, maar toen ging het ineens heel snel! We hadden al een tijdje een huis op het oog in Zevenbergen (Noord-Brabant). De onderhandelingen liepen echter op niks uit. De verkoper weigerde om te zakken. Dan niet hè, was onze conclusie. Na een week of twee hebben we toch nog een nieuw bod gedaan. Dit eindbod lag nog onder onze max en we hoopten dat de verkoper nu wel wilde zakken. En inderdaad: de volgende dag belde een vrolijke makelaar op om ons te feliciteren.

Hypotheek binnen een week

Dit speelde zich af in de laatste week van juli. Het huis staat al maanden leeg, dus we hadden goede hoop dat we de oplevering snel konden rondkrijgen. En of! Binnen drie weken hebben we een bouwtechnische keuring, taxatie, tekenen koopovereenkomst, de hypotheek en de sleuteloverdracht geregeld. Een record? Waarschijnlijk wel! Onze hypotheekman van de Rabobank was in ieder geval erg trots dat hij de slogan ‘hypotheek binnen een week’ had waargemaakt.

Joost stuurt regelmatig een update: hier heeft 'ie met een krik de kapotte badkuip los getild

Joost stuurt regelmatig een update: hier heeft ‘ie met een krik de kapotte badkuip los getild

Joost de klusser!

Nu we de sleutel hebben, is er werk aan de winkel. Hoewel ik graag een instapklare woning wilde (hallo, hoogzwanger..) leek het Joost wel een uitdaging om een klushuis te kopen… Tja.

Ik blijf voorlopig met Roan bij mijn ouders wonen, terwijl Joost in het huis gaat klussen. Zo gaat hij o.a. de badkamer pimpen, de vloer schuren en lakken, de vijver in de tuin dempen en twee enkelglasramen vervangen.

Als het klussen klaar is, gaan we verhuizen. We hopen eind september over te gaan, zodat we in ieder geval gesettled zijn voor baby 2 zich aandient.

Digital nomads die een huis kopen?!

Het klinkt wellicht enorm tegenstrijdig dat we met al onze reisplannen toch een huis kopen. Zoals ik al eerder vertelde in mijn blog ‘Onze zoektocht naar een huis’ ligt huren voor de hand. Maar de huurprijzen zijn gigantisch gestegen! Echt niet grappig. Dus we zijn toch maar naar koophuizen gaan kijken. Eerst in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar de vraagprijzen zijn hier inmiddels belachelijk, dus we zijn uitgeweken naar het mooie Noord-Brabant. Daar zijn de huizen nog wel enigszins betaalbaar.

We hebben een eengezinswoning met een to-do-lijst gekocht. Voor een mooie prijs. Er moet dus wel wat geklust worden, maar Joost stond te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Hij gaat zoveel mogelijk zelf doen, om geld te besparen, maar vooral omdat hij het zelf enorm leuk vindt.

Lage maandlasten geeft ons flexibiliteit

We stoppen ook de overwaarde van ons vorige huis in de hypotheek, waardoor we lage maandlasten hebben. Als we besluiten om weer te gaan reizen, hebben we een aantal opties:

  • We verkopen het huis weer. Het zal niet de eerste keer zijn dat we na een jaar alweer een te koop-bord in de tuin zetten 😉
  • We verhuren het huis. Uiteraard wel aan keurige mensen die goed voor ons stulpje zorgen. Die bestaan toch nog wel?

Prioriteit: baren en kramen

Voorlopig kijk ik nog niet zo ver vooruit. Het is nu klussen, verhuizen, baren en kramen. Daarna zien we wel weer verder.