Eindelijk, eindelijk, eindelijk is de datum voor ons vertrek geprikt! We zijn achter de schermen al weken druk bezig met het geregel, maar nu kunnen we het ook op ’t www gooien: half juni vertrekken we weer met de caravan op reis.

Voor onbepaalde tijd reizen

We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we met z’n vieren weer voor onbepaalde tijd wilden reizen. Maar wanneer dan precies, is lang onduidelijk gebleven. Ook was het niet onze bedoeling om zo lang in Nederland te blijven.

Lang terug in Nederland

We keerden vorig jaar maart terug omdat ik zwanger was. Gezien mijn neiging om flink veel te kotsen die eerste maanden, plus mijn bekkeninstabiliteit, leek het ons beter om een jaar in Nederland te zijn.

En maar goed ook! Het spugen viel mee, maar de bekkenklachten waren enorm. Hierdoor is dat jaar ook al bijna 15 maanden geworden. Pffff wat zijn we eigenlijk al weer lang terug in Nederland. Dat hadden we niet verwacht.

Nou ja, het loopt zoals het loopt.

Zwitserland versnelde alles

Met m’n rug gaat het inmiddels beter. Nog niet super, maar goed genoeg. En dat was eigenlijk waar we op aan het wachten waren.

Toen m’n rug het toeliet, maakten we een trip naar Zwitserland. Dit was een belangrijk moment. De kriebel om weer te reizen was er altijd, maar daar in het mooie Baselland sloegen de kriebels op hol. Na een paar goede gesprekken, besloten Joost en ik er vaart achter te zetten.

Met mama een stukje wandelen over de camping in Portugal

Roan kan hier net een week lopen dus ik ben gezellig een stukje met hem aan het wandelen over de camping. En we komen overal gezellige bejaarden tegen voor een praatje ๐Ÿ˜‰

Mega to-do lijst

We hebben allereerst op een rij gezet wat er allemaal nog moest gebeuren. Die lijst was lang. Dat was even slikken. Eerst hadden we de hoop om in mei al te vertrekken, maar het werd snel duidelijk dat dat te ambitieus was.

Klussen aan het huis

Vorige zomer kochten we een huis in Zevenbergen. Geen duur huis, maar wel een huis met wat achterstallig onderhoud.

Joost heeft de laatste weken heel veel geklust en afgelopen weekend heeft hij de laatste klusdingen afgerond. Zo heeft hij de rabatdelen op de zonkant vervangen en de badkamer en wc verbouwd.

Dit moest allemaal gebeuren voor we ons huis konden verhuren.

Huis verhuren

Eรฉn van de belangrijkste dingen van onze voorbereiding is het verhuren van ons koophuis. We hebben bezoek gehad van een paar makelaars en het is nu bijna zeker dat ons huis vanaf half juni verhuurd is.

Huis leeghalen

Voor die tijd moeten we ons huis wel leeghalen. We willen niet weer al onze meubels opslaan. Te veel gedoe met verhuizen, dus we gaan heel veel meubels verkopen.

Zie hier onze advertenties op Marktplaats, mocht je interesse hebben in goede meubels voor een klein prijsje ๐Ÿ™‚

Naar de caravan verhuizen

Inmiddels is het kinderdagverblijf opgezegd en 1 juni verhuizen we naar de caravan. Dan gaan Joost en ik in een paar dagen alles wat we willen bewaren opslaan, zodat per 19 juni de nieuwe bewoners er in kunnen.

Komende weken gaan we een paar weekenden bij m’n ouders logeren om de caravan peuter- en babyproof te maken.

Met papa spelen in de caravan

Joost speelt met Roan in de caravan. Toen stond Roan’s campingbedje midden in de caravan. Het plan is dat Roan en Evi nu in het stapelbed gaan.

Werk regelen

Het grootste twijfelpunt was het werk van Joost. Hij heeft een plaats onafhankelijke baan in loondienstย , maar wel eentje van 40 uur. Dat vinden wij veel te veel om te combineren met het reizen. We vinden het enorm spannend, maar we hebben ervoor gekozen om zijn baan op te zeggen. Per 19 juni heeft Joost dus geen baan meer.

Er is een kans dat hij voor dit bedrijf freelance klussen kan blijven doen, maar we hebben hier geen zekerheid over gekregen.

Onderneming opzetten

Het opzetten van ons eigen bedrijf stond al 1,5 jaar op de planning. En we waren hier ook wel half half mee bezig. Achteraf gezien was de noodzaak er gewoon niet zo en hebben we het daarom nooit echt opgepakt.

Dat is inmiddels totaal anders! Ik ben al een paar maanden serieus als freelancer aan het werk, maar nu stopt ook Joost al zijn vrije uurtjes in ons eigen bedrijf.

Financiele onzekerheden

Hierdoor is het financiรซle plaatje wel onzeker. Toen we in september 2015 vertrokken, hadden we een enorme bubs met spaargeld mee. Nu uhm – not so much. We verhongeren heus niet als het een maand of twee, drie tegenzit, maar de buffer is beduidend kleiner.

Spannend? Enorm! Maar voor ons niet een reden om van de plannen af te zien. We kunnen wel redenen blijven verzinnen om het niet te doen. Er is namelijk nooit een perfect moment. En nu is het bijna-perfecte moment, dus we gaan ervoor ๐Ÿ˜‰

Mijn ouders reizen mee

Zoals je al eerder kon lezen, gaan mijn ouders meereizen. Ze zijn nu bezig met het kopen van een caravan. Er is alleen nog wel รฉรฉn reden waardoor ons vertrek uitgesteld kan worden.

Mijn moeders herstel

Mijn moeder is half maart ziek geworden. Ze bleek cystes op haar eierstokken te hebben. Na een flinke operatie is alles verwijderd, maar een jaap van 20 cm in je buik, een volledige narcose en wekenlang niets kunnen eten, gaan je niet in de koude kleren zitten.

Het gaat nu al een stuk beter. Ze herstelt redelijk goed, maar ze is nog erg moe. Ze kan dan ook nog niet goed inschatten of ze over 8 weken fit genoeg is om met de caravan te vertrekken. We kijken het gewoon even aan.

Positief als ik ben, ga ik er eigenlijk wel van uit dat we met z’n allen half juni vertrekken.

Vragen beantwoorden

Komende weken verschijnen er meer blogs online over onze voorbereiding en plannen. Hoe gaan we met z’n vieren in een caravan leven? Waar slapen de kleintjes? Waar gaan we eigenlijk heen? Hoe komen we aan inkomsten? En hoe gaat dat met twee kleine kinderen, een opa en een oma?

Deze en andere vragen ga ik de komende tijd beantwoorden ๐Ÿ™‚

Als je vragen hebt, stel ze gewoon in de comments hรจ!