Ik wist al wel dat de 2e zwangerschap anders zou zijn. Iedere zwangerschap is immers anders. Er zijn ook wel wat overeenkomsten (kramp in m’n kuit ’s nachts, spugen grrr), maar er zijn vooral een paar opvallende verschillen. Aangezien ik nu bijna halverwege de 2e zwangerschap ben, leek het me leuk om een paar verschillen op een rij te zetten.

1. Maatje walrus

Bij zwangerschap 1 was pas vanaf week 20 een beetje zichtbaar dat ik een +1 in m’n buik had. Daarvoor waren m’n buikspieren al wel losgelaten, waardoor ik m’n buik niet meer kon inhouden (ja, I confess, dat deed ik dus echt ALTIJD). Maar daardoor leek m’n buik meer op een all-you-can-eat-sushi-buik dan op een zwangerschapsbuik. Dit zorgde overigens voor grote frustraties.

Dit keer is het anders. Vanaf week 11 paste ik m’n normale kleding al niet meer en vanaf week 15 is het gewoon echt heel goed zichtbaar. Dat wordt wat de komende 20 weken… Big Belly Alert!

[easy-image-collage id=5870]

 

Links week 18 van mijn 1e zwangerschap, rechts week 18 van mijn 2e zwangerschap. Zo naast elkaar vind ik het verschil nog best meevallen, maar ik voel me nu veel meer een dikke walrus dan de vorige keer. Maf hè. 

2. Fit, fitter, totaal niet fit

Misschien voel ik me ook meer een walrus omdat ik totaal niet fit ben. Tijdens m’n eerste zwangerschap had ik nog geen last van m’n rug en bekkeninstabiliteit. Toen het spugen was afgelopen heb ik het sporten weer opgepakt. Dat ging niet heel makkelijk na die marathon kotsen, maar uiteindelijk liep ik in week 19 wel 5 kilometer binnen het half uur.

Nou, dat kan ik nu wel op m’n dikke plofbuik schrijven. Ik heb 0,0 conditie, moet aan het zuurstof als ik de trap op heb gelopen en heb continu overal pijntjes. Zucht.

3. Tot op de dag precies… uhm NOT

Bij zwangerschap 1 wist ik tot op de dag precies hoever ik was. De gehele zwangerschap.

Nu zit ik er gewoon een week of 2 naast. Serieus? Ja, serieus! Zo schreef ik dinsdag in m’n blog ‘We zijn terug in Nederland (en we hebben een nieuwtje!)‘ dat ik 17 weken ben, maar later wees iemand me er op dat dat helemaal niet klopt. En inderdaad, ik ben 19 weken.

4. Baby inkopen doen? Haha

Bij zwangerschap 1 had ik al een uitzetlijst gemaakt toen ik nog maar net het eerste trimester door was. Ik zocht allerlei baby webshops af op zoek naar handige en betaalbare babyspulletjes. Ik ben helemaal niet zo’n shopper, maar luiertassen en wandelwagens op internet bekijken vond ik een uitstekende tijdsbesteding.

Nu heb ik nog geen enkele keer gekeken naar babyspulletjes. We hebben zo’n beetje alles al voor baby 2 (de left-overs van Roan) en die paar dingen die we missen komen van de zomer wel. Misschien maak ik nog een inhaalslag als de nesteldrang in kikt, dat zou kunnen natuurlijk, maar voorlopig zie ik dat nog niet gebeuren.

Hoe was dit bij jouw 2e zwangerschap of wat zijn je verwachtingen van een eventuele 2e zwangerschap?