De laatste weken stonden in het teken van inpakken, verhuizen en de caravan klaar maken. Een drukke tijd, want tussendoor werken Joost en ik door aan ons bedrijf (vandaar dat het hier op m’n blog wat rustiger was), en ohja, we hebben nog een baby en peuter. Gelukkig krijgen we veel hulp van mijn ouders, zusje en haar vriend. Anders was het een stressvolle onderneming geworden. Nu viel dit allemaal erg mee, maar we vertrekken wel later dan gepland…

In de caravan klussen

Onze caravan staat op de oprit van m’n ouders. Er moest nog het één en ander geklust worden in de caravan dus halverwege mei verbleven we twee keer een halve week bij m’n ouders in Nieuwerkerk aan den IJssel.

We hebben de hele caravan leeggehaald (er lag gelukkig niet veel meer in) en Joost is als een malle gaan klussen. Hij heeft onder andere ons bed groter gemaakt, zodat er normale matrassen in kunnen (in plaats van een Frans bed met zo’n afgesneden hoekje).

Ook heeft Joost het stapelbed baby- en peuterproof gemaakt. Roan heeft vorig jaar (toen was hij pas 1,5) één keer in het stapelbed geslapen en was uit het raampje gekropen. Nu is hij 2,5 en nog ondernemender en vindingrijker. De raampjes zijn dus weg en er hangt een net om te voorkomen dat hij eruit stuitert.

Klussen in de caravan

Klussen in de caravan: in de bloedhitte was Joost druk in de weer

Dak van de caravan schoonmaken

Even onze mega caravan schoonmaken

Inpakken in 7b

Tot en met mei ging Roan nog drie ochtenden per week naar het kinderdagverblijf. Op woensdag 31 mei had hij daar z’n laatste dag. Daarna zijn we gaan logeren bij mijn ouders. Zo konden Joost en ik het huis leeghalen zonder dat de kids erbij waren.

We hadden maar twee dagen nodig om alles in te pakken en één dag om alles te versjouwen. Zoveel spullen hebben we niet meer (vergeleken met “normale” gezinnen die jaren in hetzelfde huis wonen), omdat we veel hebben verkocht en weggegeven.

Ik kan in ieder geval wel met zekerheid zeggen: als je twee keer in een jaar verhuisd, word je er erg handig in 😉

Verhuizen, dozen inpakken

M’n zusje helpt met inpakken: heel fijn! Zo hebben we in rap tempo alles uitgezocht en ingepakt.

Verhuizen, meubels uit elkaar halen

Joost haalt de meubels uit elkaar. Teamwork.

Leeg huis bij de sleuteloverdracht

Leeg huis op de dag van de sleuteloverdracht. We hebben er 7 maanden gewoond. Het is bijna een record…

Wanneer gaan we vertrekken?

De afgelopen maanden werd weer eens benadrukt dat het leven niet te plannen valt. Mijn moeder werd plots ziek en moest geopereerd worden. Was zij net een beetje hersteld, belandde m’n oma in het ziekenhuis… Gelukkig gaat het inmiddels met allebei veel beter.

Het plan was eerst om direct na de sleuteloverdracht te vertrekken, afgelopen dinsdag dus, maar dat hebben we niet gehaald…

Maar niet getreurd, het nieuwe plan is alweer gemaakt!

Wanneer en waarheen?

Zoals het er nu naar uitziet, is ons plan als volgt:

  • Deze week logeren we in Emmen bij de ouders van Joost. Dit voelt als vakantie (ook al werken Joost en ik gewoon ieder 25+ uur). Kijk maar:
Selfie in het bos met Evi

Ik probeer een selfie te maken tijdens het wandelen in het bos. Hé, er zit een klein aapje op m’n rug!

In het zwembadje

Het badje zit vol!

Lunchen bij de familie in Emmen

Grote lol tijdens de lunch 🙂

In het bos bij Emmen wandelen

Roan en z’n neefje Sam zijn op ontdekking in het bos en het stukje heide

  • Begin juli logeren we twee weken bij familie van Joost in Zwitserland – dus nog zonder caravan. Hier waren we afgelopen winter ook op bezoek (lees hier maar over marathon kotser Roan en wandelen met peuter in Baselland) en we willen er graag nog een keer naartoe.
  • Eind juli pakken we de caravan. We wilden eerst naar Tsjechië reizen (Slovenië was het originele plan, maar we zagen al snel in dat dit met ons slome reistempo niet te doen is deze zomer). Maar ook Tsjechië is eigenlijk onhandig… We willen namelijk begin september afzakken naar Spanje.
    Nederland-Tsjechië-Spanje is een onlogische route in een paar weken. We hebben inmiddels een paar betaalbare campings op het oog in onder meer de Elzas, bij de Vogezen en nog wat zuidelijker in Frankrijk. Daar verblijven we dan eind juli en augustus.
  • Vanaf september zakken we dus verder af richting Spanje, met de zon mee. Geen idee waarheen precies, of hoe ver zuidelijk. Dat zien we tegen die tijd wel.

Je leest hier op m’n blog vanzelf wat het definitief wordt 😉

Dagelijkse leven gaat gewoon door

Ondertussen werken we verder aan ons bedrijf, groeit Evi ongeveer iedere week uit d’r kleertjes (die groeit als kool!) en begint Roan al echt te praten (wat voor hilarische gesprekjes zorgt). We proberen Roan zindelijk te krijgen (heel handig met dit mooie weer!) en verder maken we regelmatig uitstapjes naar de kinderboerderij, het bos en het park, en spreken we af met vrienden.

We vervelen ons geen moment!

Hoewel we er eerst best van baalden dat we nog niet (kunnen/willen) vertrekken, zien we inmiddels in dat dit juist de flexibiliteit is die we zoeken. We zitten niet vast aan verlofdagen, vakanties of een sabbatical. We hebben alle tijd van de wereld.