Laatst liepen m’n vader en ik door de straat waar hij is opgegroeid. We spiekten even door het raam naar binnen en zagen dat de huidige bewoners thuis waren en in de tuin zaten. M’n vader probeerde me nog tegen te houden, maar ik was al naar het tuinhek gelopen.

‘Goedemiddag, ik ben hier met mijn vader en hij is in dit huis opgegroeid’, zei ik en trok m’n vader naast me zodat de man hem kon zien. Ik hoefde niet eens verder te vragen want hij stond direct op om het hek open te maken. ‘Wat leuk, kom verder!’, zei hij en schudde ons de hand.

Er volgde een rondleiding door zijn prachtige tuin en de mooi gerenoveerde woning. Ook mijn oma kwam nog even een kijkje nemen. Ze werd er best emotioneel van (‘Oh nu kan ik vanavond niet slapen!’), maar ze genoot zichtbaar van de mooie tuin.

Hier onder zie je eerst hoe de tuin er uit zag toen ik klein was. De foto’s zijn erg korrelig, omdat het screenshots zijn van oude filmbeelden. Maar je krijgt wel een idee: veel stenen (met een (ingeklapte) wandelwagen van de helling af racen!), een schuur en achterin een hele grote moestuin waar zo ongeveer de volledige familie van kon eten.

trip down

Met m’n zusje en nichtje spelen in de tuin

trip down

Met opa een stukje wandelen

De nieuwe bewoners hebben de tegels vervangen door gras, planten, bloemen en een kippenren. Je herkent de tuin niet meer terug!

M'n vader en oma kijken hun ogen uit in de prachtige tuin!

M’n vader en oma kijken hun ogen uit in de prachtige tuin!

trip down

Waar eerst de moestuin was, is nu een mooie vijver en een romantisch zithoekje