Vorig jaar vierden we Roans eerste verjaardag niet. We waren in Portugal, dus bezoek uitnodigen ging niet, en Roan had er toch niet echt een boodschap aan, aan dat jarig zijn. Dit jaar wilden we het wel vieren. Maar met een pasgeboren baby en een net bevallen mama in huis, besloten we het heel kleinschalig aan te pakken. Dit was een succes en ik kan het iedereen aanraden! Geluk en plezier zit hem namelijk in de kleine dingen.

Slingers

We waren van plan om de avond van te voren slingers op te hangen. Mogelijk kwam het door de gebroken nachten, of het was gewoon laksheid, maar we waren het compleet vergeten. Op de dag zelf heeft Joost – samen met Roan – slingers opgehangen en Roan vond dit geweldig!

Appelflappen

Op het moment dat ik Evi eruit perste, sprong de nesteldrang feilloos over op Joost. Dit uit zich in de vorm van koken en Joost heeft al flink veel nieuwe gerechten uitgeprobeerd, allemaal met verse groenten. Voor Roan z’n verjaardag besloot Joost appelflappen te bakken. Heerlijk! Ook Roan smulde er van en na een complete unit te hebben verorberd, riep hij ‘meer meer’.

Kaarsjes

Boven op de appelflap stonden twee kaarsjes die Roan mocht uitblazen. Z’n tante moest een beetje helpen met blazen, maar dat vond Roan geen probleem. Hij was zwaar onder de indruk van die kaarsjes!

We proberen hem ook te leren tellen en z’n favoriete getal is drie. Dus de kaarsjes tellen ging zo: ‘drie drie’. Ach, het begin is er.

Zingen

Voor Roan z’n kaarsjes mocht uitblazen, hebben we voor Roan gezongen. Hij was zo verbaasd! Hij keek ons met grote ogen aan en vond het duidelijk heel vreemd dat wij ineens gingen zingen. Hij wilde natuurlijk het liefst de kaarsjes uitblazen en z’n appelflap opeten, dus ik snap ook wel dat hij het maar raar vond.

Bezoek

Alleen mijn ouders, zusje en haar vriend kwamen op bezoek. Die zijn hier sowieso onderdeel van het meubilair dus dat was heel vertrouwd en rustig voor ons en Roan.

Cadeautjes

Er was overduidelijk geen cadeauverkill hier. M’n zusje en haar vriend gaven aan Roan een kussentje van een vrolijke smiley en m’n ouders hebben een gereedschapsset voor onze kleine bouwvakker gekocht. De hele dag heeft hij met z’n gereedschap en schroeven gespeeld, en ook afgelopen week pakte hij steeds weer z’n schroevendraaier en hamer om te spelen.

Tweede verjaardag van onze peuter

Traktatie

Sinds een paar weken gaat Roan een paar ochtendjes per week naar het kinderdagverblijf. Hier moest natuurlijk getrakteerd worden! Op Google kwam ik mandarijn indiaantjes tegen. Gezond en niet te veel knutselwerk. M’n moeder heeft veertjes en washi tape gehaald, Joost een extra zak mandarijnen en m’n zusje en haar vriend hebben 13 stuks mandarijn indiaantjes geknutseld.

Van de juffen bij het kdv begrepen we dat Roan een leuke ochtend had. Roan was vooral heel erg blij met z’n verjaardagsmuts.

Je ziet, Roans 2e verjaardag was klein, maar fijn! Hoe vier jij de verjaardag van kleine kinderen? Klein of juist wat groter?