Roan is sinds gisteren officieel geen baby meer, maar een dreumes. Het baby-achtige is er ook al wel een tijdje vanaf, zo met die vier minitandjes. We zien ook iedere dag hoe hij nieuwe dingen leert en lekker groeit (in de breedte… de groeispurt in de lengte komt vast binnenkort).

Natuurlijk is zijn eerste verjaardag een enorme mijlpaal. Niet alleen voor Roan trouwens, ook voor ons, want Joost en ik zijn nu een jaar papa en mama. Bizar! 😮

Cadeautje voor een baby? Nee hoor!

Maar nu komt het shockerende nieuws: Joost en ik hebben Roan geen cadeautje gegeven. #loedermoeder

Ik ben sowieso al – zo kreeg ik te horen – een uitstervend soort omdat ik Woezel en Pip niet ken (ik heb het inmiddels gegoogled en wat een schattige hondjes zeg!) maar dat we Roan geen cadeautje hebben gegeven, is blijkbaar nog absurder.

cadeautje voor een baby

Skypen met mijn ouders tijdens de lunch (mijn mobiel staat op tafel, met de camera gericht op Roan)

Maar het is eigenlijk heel simpel:

Onze baby heeft al heel veel speelgoed…

Van de kraamvisite heeft hij genoeg speelgoed gekregen voor meerdere keren verjaardag, Sinterklaas én Kerst. We hebben een deel op zolder gezet bij onze ouders en het één en ander meegenomen. Maar Roan speelt eigenlijk niet zo veel met z’n speelgoed. Hij is op dit moment vooral fan van wasknijpers, de afwasborstel en een schelp die hier ergens in de tuin lag.

Het is ook wel een praktisch dingetje. In de caravan hebben we namelijk niet zo veel plek, dus het is ook handig om weinig speelgoed te hebben.

Een kleine verjaardag voor onze baby

We hebben ook geen enorme happening van zijn verjaardag gemaakt. Geen taart, geen feestje, ook geen slingers. Alleen Joost en ik en mijn zusje. Dat kan ook niet echt anders, zo in het buitenland.

Maar eigenlijk voelt Roan zich iedere dag jarig. We zijn 24/7 samen (al zijn er heus wel eens momenten dat ik zin heb om die kleine boef naar een Portugese crèche te sturen…) en aan aandacht geen gebrek.

Natuurlijk hebben we wel stil gestaan bij zijn verjaardag door lekker veel te skypen met mijn ouders. Ook kregen we geweldige filmpjes en foto’s toegestuurd van allemaal lieve mensen! 🙂

Wat als we in Nederland waren gebleven?

Als we nog in een huis in Nederland hadden gewoond, hadden we zijn verjaardag waarschijnlijk wel iets uitgebreider gevierd en familie en wat vrienden uitgenodigd. Maar grote kans dat we het dan klein en rustig hadden gehouden. Wij vinden veel visite niet prettig voor zo’n kleintje. En we hadden dan nadrukkelijk gevraagd om nuttige cadeautjes, zoals kleding in een maatje groter, of om een donatie aan een goed doel.

cadeautje voor een baby

Roan is blij met zijn cadeautje 🙂

Toch nog een cadeautje!

Uiteindelijk heeft de kleine boef toch nog wel een cadeautje gekregen. Mijn zusje had namelijk een cadeautje voor hem meegenomen! Natuurlijk was hij hier helemaal blij mee. Zowel met het cadeautje als met het inpakpapier (uiteraard, als het knispert, is iedere baby/dreumes happy!).

Ik heb niet het gevoel dat wij Roan tekort doen door hem nu geen cadeautje te geven. Er komen nog genoeg momenten waarop hij cadeautjes zal krijgen van ons. Maar niet dit jaar, want we doen ook niet aan Sinterklaas en Kerst 😉