Met al die regen de laatste tijd, is een regenbroek en goed setje regenlaarzen een must! Je hyper dreumes en peuter kunnen dan gewoon lekker naar buiten, zonder nat en koud te worden. Ik heb een Playshoes regenbroek (een tuinbroek) en Bergstein regenlaarzen voor hem gekocht. Echt geniaal! Had ik veel eerder moeten doen! Dat ik dan nat word, moet ik maar even accepteren 😉

Buitenspelen in de regen

Op dit moment zit Roan in de regen-is-eng-fase. Zodra er druppels uit de hemel vallen, weigert hij om naar buiten te gaan (terwijl hij verschrikt ‘reen reen’ roept). Van andere ouders begrijp ik dat dit een fase is, dus ik ga er vanuit dat hij straks wel weer de regen durft te trotseren. Bovenstaande foto is overigens van voor zijn regen-is-eng-fase. Heeft het net geregend, en is dus buiten alles nat, dan kan ik hem zonder problemen de tuin in sturen met z’n kekke regenbroek en regenlaarsjes aan. Staat wel stoer hè!

Na een fikse regenbui in de tuin sjouwen

Na een fikse regenbui in de tuin sjouwen

Het kopen van een regenbroek en regenlaarsjes was stiekem een enorme opwelling. Ik was de regen en het binnen zitten zo zat, dat ik in een vlaag van ongeduld en frustratie een Playshoes regenbroek en Bergstein regenlaarsjes heb gekocht. Ik heb niet eens de tijd genomen om reviews te lezen! Ik dacht: bestellen en klaar. Dit pakte gelukkig goed uit, want ik ben enorm tevreden over de aankoop.

Playshoes regenbroek

Ik heb bij Zalando voor €19 een regenbroek van Playshoes gekocht. Roan is nu 20 maanden en heeft maat 86. Ik heb maat 92 gekocht. De regenbroek is dus te groot, maar ik kan de gespjes heel kort maken en met de drukkertjes aan de zijkant wordt het ding wat strakker. Roan kan hier makkelijk nog een jaar (of langer) mee doen. De broekspijpen zijn wel te lang maar omdat hij er laarsjes onder draagt, valt hij er niet over. Ook zitten er aan de onderkant elastiekjes die handig zijn als je de broekspijpen in de laars wilt stoppen.

Bergstein regenlaarzen

Roan heeft nu maat 22 maar hij heeft best brede voetjes en een hoge wreef. Ik heb de Bergstein regenlaarzen voor €25 in maat 23 gekocht en die zit prima! Ik verwacht wel dat hij hier over een paar maanden is uitgegroeid. Overigens waren er al flink wat maten uitverkocht, dus ik had niet veel keuze qua kleur (ik vind roze en paars trouwens gewoon kunnen voor een jongen, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk ;)).

De eerste keer dat hij z’n splinternieuwe regenlaarsjes aan had moest hij wel een beetje wennen met lopen. Hij is blote voeten en dunne gympies gewend en dat was te zien aan z’n onstabiele gewaggel! Inmiddels gaat het prima. De laarsjes zorgen wel een beetje voor zweetvoetjes. Niet zo erg als bij de plastic laarsjes van bijvoorbeeld de HEMA, maar het blijven regenlaarsjes, en zweetvoetjes zijn blijkbaar onvermijdelijk.

Het bestellen bij Zalando verliep heel vlot. Ze bezorgen tussen de 3 en 5 werkdagen en ik had het pakje al na 3 werkdagen binnen. De broek en de laarsjes zaten keurig ingepakt. Niks op aan te merken!

Speelt jouw dreumes of peuter in de regen buiten?