Over mij

Hoi, ik ben Nanouk, geboren in juni 1985, getrouwd met Joost, moeder van Roan (november 2014) en zwanger van baby nr 2 (uitgerekend in november 2016). Ik had nooit heel erg behoefte om te reizen. Het buitenland trok me wel voor vakanties (kamperen, wintersport, dat soort dingen), maar een lange tijd reizen of zelfs emigreren kwam niet echt voor in mijn dromen. Dat was iets wat anderen deden.

Tot ik Joost leerde kennen. Hij was altijd al enorm reislustig en was heel precies zijn loopbaan aan het plannen, zodat hij in het buitenland aan de slag kon. Toen we elkaar net kenden, woonde hij in Londen en stond hij op het punt om naar Australië te vertrekken. Hij koos er voor om bij mij in Nederland te blijven, maar het buitenland bleef bij hem kriebelen.

Hij verzon de mooiste plannen: emigreren naar Suriname, wonen en werken in Geneve, een camping starten of overnemen in Zuid-Frankrijk, een B&B openen op Bonaire… In het begin moest ik er niks van weten, maar ik raakte ook met de buitenlandkriebel besmet en begon mee te dromen over allerlei mooie plannen.

Maar het bleef niet bij dromen en plannen maken…

Ergens in een periode dat Joost en ik dachten dat we maar vooral ‘normaal’ moesten gaan doen, kochten we een huis. Maar we woonden daar ruim een jaar, toen we toch besloten om te vertrekken. Gelukkig was het huis zo verkocht.

Op de camping ontbijten!

Op de camping ontbijten!

Omdat we nog niet goed wisten waar we nou eigenlijk heen wilden, zijn we eind september 2015 met een caravan naar Zuid-Europa vertrokken. We hebben inmiddels door Frankrijk, Spanje en Portugal gereisd als echte digital nomads. Overal waar we kwamen vroegen we ons af hoe het zou zijn om daar (voor een tijdje) te wonen.

Uiteindelijk zijn we een half jaar weggeweest. Halverwege maart 2016 zijn we teruggekeerd naar Nederland omdat ik zwanger ben. Ik wil toch liever in Nederland bevallen, met familie en de goede Hollandse kraamzorg bij de hand. Het komende jaar blijven we in Nederland – met normale kantoorbaan en een eensgezinswoning – maar nieuwe plannen om te reizen en te leven als digital nomad familie zijn al gemaakt. Want er valt nog zoveel te ontdekken in de wereld!

 

 

2 Responses

  1. Nico Tijdink
    26 september 2015
    • Nanouk
      7 oktober 2015

Write a response