Over deze blog

Roan was een half jaar oud toen we tot de conclusie kwamen dat er iets drastisch moest veranderen. Joost zag onze kleine baby alleen maar ’s avonds bij het naar bed brengen en in het weekend.

Daarnaast werden we allebei gillend gek van het 9 tot 5 leventje.Selfie in het bos met Evi

Hoezo moeten we per se op kantoor zitten? Waarom mogen we niet ’s avonds werken als we dan productiever zijn? Weer vergaderen over onzinnige zaken?

Er speelden nog wel meer dingen (zoals erg lange winters) maar bovenstaande was de druppel. We verkochten ons huis (dat was binnen drie weken gebeurd, wowie), kochten een caravan, zegden onze banen op en vertrokken.

Hoppa! Samen de wereld ontdekken! Het mooie leven tegemoet!

Droom jij van een digital nomad leven?

Wil jij ook:

 • je kinderen zien opgroeien
 • gevoel van vrijheid hebben
 • werken wanneer het jou uitkomt
 • nooit meer in de file staan
 • dagelijks een vakantiegevoel hebben
 • veel van de wereld zien?

Dat kan 😀

En dit digital nomad leventje is niet alleen voor de 20-somethings en single’s geschikt. Ook met een gezin – nee, juist met een gezin! – is dit perfect.

Waarom de digital nomad lifestyle perfect is met kinderen? Wel hierom:

 1. Je kinderen worden opgevoed door hun papa en mama; niet door een juf of leidster. Met vlagen ook erg zwaar, maar voor je kinderen geeft het rust en regelmaat (ja, dit meen ik, full time op reis zijn met je gezin biedt meer rust en regelmaat dan een ‘normaal’ 9-tot-5 leven).
 2. Je kinderen zijn altijd bij papa en mama. Aan quality time met het gezin geen gebrek. Wat wil een klein kind nog meer dan samen zijn met papa en mama?!
 3. Je kinderen spelen 365 dagen per jaar buiten. Regen kom je altijd tegen, maar is er voor langere tijd slecht weer voorspeld, dan reis je gewoon weer verder.
 4. Je kinderen maken overal waar ze komen vriendjes. Ook de introverte types stappen binnen no time op vreemde kindjes af. Taalbarrières, leeftijdsverschil of een andere huidskleur; het zal ze worst wezen! Samen spelen doen kinderen over de hele wereld 🙂
 5. Je kinderen leren ontzettend veel van reizen. Ze ontdekken vreemde culturen, zien de mooiste natuurverschijnselen, leren over de geschiedenis op de plek waar het zich afspeelde in plaats van alleen uit boeken en pikken wat mee van allerlei nieuwe talen.

The bad and the ugly…

Is het dan alleen maar happy faces?

Ahum. Zo stoer is dat digital nomad leven met kinderen niet altijd hoor. Je zult mij hier dan ook echt niet horen zeggen dat het perfect is.

News flash: niks is perfect.

Maar wij vinden de voordelen zoveel meer waard dan de nadelen.

Jij ook?

Hoe word je een digital nomad als je kinderen hebt?

Heb je je deze vraag regelmatig gesteld? Dan heb ik het antwoord voor je 🙂

Op mijn blog lees je veel over onze avonturen en whereabouts, maar ik schrijf daarnaast regelmatig over hoe jij zelf plaats onafhankelijk kunt werken en full time kunt reizen met je gezin.

Geen idee waar je moet beginnen? In deze blog leg ik in een handig stappenplan uit wat je allemaal moet weten en doen om een digital nomad lifestyle op te zetten met je gezin:

Hoe word je een digital nomad als je kinderen hebt

Vrijheid om te doe wat jij wilt!

Overigens, plaats onafhankelijk werken hoeft niet te betekenen dat je alleen maar reist. Het biedt vrijheid, en met die vrijheid kun jij doen wat het beste past bij jou en je gezin.

Is dit rondreizen? Doen!

Is dit wonen in een hutje op de hei of in een rijtjeshuis in kindvriendelijke buurt met school om de hoek, labrador in de mand en stationcar voor de deur? Doen!

Is dit emigreren naar een boerderij in Roemenië en vanuit daar af en toe reizen? Doen!

Heb je vragen over onze manier van leven, wil je advies of gewoon even gezellig kletsen? Mail me op nanouk@samendewereldontdekken.nl. Ik reageer al-tijd (maar soms duurt het wat langer ivm de combinatie reizen, werken, peuter & dreumes).

Deze pagina is voor het laatst op 10 juli 2018 geüpdate.