Op camping L’Arbre d’Or – ongeveer 75 km onder Bordeaux bij het plaatsje Parentis-en-Born – hebben we twee nachten gelogeerd. De camping ligt zo’n 20 km van de snelweg. Het is dus geen handige plek om te verblijven als je op doorreis bent (kwamen wij achter…) maar blijf je er een tijdje met je gezin dan is dat natuurlijk geen probleem!

L'Arbre d'Or

Het dorpje Patentis-en-Born is op loop- en fietsafstand te bereiken en vanaf de camping starten ook een aantal fietsroutes naar het meer (er zijn fietspaden!).

Ondanks dat de camping vrij dicht bij de kust ligt, is de zee niet om de hoek. Het meer heeft – naast een klein haventje – wel een strandje. In het najaar is zwemmen in het meer niet echt aan te raden, maar in de zomer is dit uitstekend vermaak!

Wij waren er eind september en dan zijn er vooral veel gepensioneerde Britten met luxe campers. Op zich ook prima gezelschap – Roan vindt al die koetsiekoetsie aandacht wel leuk – en in het hoogseizoen zijn er wel veel andere kinderen natuurlijk.

Het sanitair is prima!

Er zijn twee sanitairhuisjes, per veld eentje en daardoor dus altijd één dichtbij. De toiletten en de afwasbakken zijn wel buiten, dus dat is nogal koud in het najaar.

Verder is er een hok speciaal voor het verschonen en badderen van baby’s. Wij hebben er in de korte periode die we er waren geen gebruik van gemaakt, maar het is er dus wel.

Voor de kids is er is een speeltuintje en een (verwarmd) zwembad en in het hoogseizoen is er animatie. Prima plek dus voor kinderen!

De wifi was wel oké.

Je hebt per dag een half uurtje gratis wifi op het terras bij de receptie en voor € 4 per dag ook wifi op de plek. Misschien lag het aan onze plek op de camping, maar het wifibereik was daar niet heel erg goed.

Conclusie: een zwembad, speeltuin en wat animatie op de camping, een dorpje en een groot meer om de hoek én prima sanitair. Alles helemaal in orde voor een fijne vakantie met kinderen!