We hebben vijf nachten op camping El Astral gelogeerd en dit beviel ons erg goed! De camping heeft een zwembad, midgetgolfbaan, speeltuin, restaurant (waar we overigens geen gebruik van hebben gemaakt), een bar met gratis wifi (!) en een supermarkt voor vers stokbrood ’s ochtends.

Kosten campingplaats, stroom en wifi

Met onze ANWB-campingkaart kostte de camping € 17 per nacht, maar er was een actie (geen idee waarom) waardoor we € 16 per nacht betaalden. Er was echter maar 5 A stroom en daar kunnen we niet eens koffie mee zetten. Voor 10 A betaalden we per nacht € 1,40 extra. Dat is een bakkie Senseo in de ochtend echt wel waard 😉

Wifi op de campingplaats kost € 6 voor 2 dagen en € 10 voor 7 dagen en het bereik was prima. Al met al voor Spanje niet zo’n hele dure camping in het naseizoen.

Sanitair: mooi, maar één minpuntje

Het sanitairgebouw is bijna net zo mooi als bij camping Du Lac de Saint-Cyr. Ook met zeep, daar word ik blij van 🙂

Het hok van camping El Astral heeft een babybadje, peuterdouche én kleuterdouche. Daarnaast ook nog eens genoeg ruimte om je kleintje af te drogen en aan te kleden! Luxe!

Camping El Astral Tordesillas

Er is alleen één dingetje… Het licht werkt op sensoren en springt dus keurig aan als je binnenkomt. Prima manier om energie te besparen, ik ben fan. Maar de timers zijn ingesteld op speedydouchers en speedypoepers. Ik heb dus heel wat keren in het donker gestaan en gezeten… Terwijl dan wel weer het licht aansprong als ik het gebouw verliet!

Ach, kleinigheidje…

Prima camping, leuk voor uitstapjes

De camping heeft prima faciliteiten en er is genoeg te doen voor kleine kinderen. Het lijkt me geen sprankelende camping voor wat oudere kinderen. Voor ons was het prima, omdat Roan nog zo klein is en zich uren vermaakt met de waterpas van Joost, maar voor wat oudere kinderen is het vrij beperkt.

Camping El Astral Tordesillas

De camping heeft vrij ruime plekken, al moesten we nog behoorlijk ons best doen om onze mega caravan op een plekje te krijgen. In het naseizoen zijn niet alle plekken bezet. We hadden dus alle ruimte om ook de hangmat op te hangen!

De omgeving van camping El Astral: Tordesillas en Valladolid

Tordesillas is een leuk dorpje. Klein en overzichtelijk en met een mooi oud dorpsplein. Leuk dus voor een wandelingetje en een drankje op het terras. Vanuit Tordesillas zit je ook zo in Valladolid. Een erg fijne stad met veel autovrije straten en een mooi park met grote speeltuin.

Meer weten over de omgeving van deze camping? Lees dan mijn blog over ons bezoek aan Tordesillas en Valladolid.