We hadden net ons caravanplan bedacht en besloten om hier nog niks over te vertellen en plein public (omdat onze werkgevers nog niet op de hoogte waren), toen de vierde opdracht van #IBZD in m’n mail arriveerde. Shit.

Je mag een periode werken in een zomerse stad in Europa. Waar ga je naartoe en wat wil je leren?

Het was zo gezegd bad timing. Moest ik dan iets verzinnen en de halve waarheid vertellen? Dat had ik kunnen doen, maar ik koos er voor om de opdracht door te schuiven naar een moment waarop iedereen weet van ons vertrek. Nu dus.

Waar gaan we naartoe?

Joost en ik houden niet van (grote) steden (Londen? Veeeel te druk! Havana? OMG weg hier!) en we zullen deze dan ook zo veel mogelijk mijden. Dorpjes dan maar.

Maar moet ik één dorp kiezen? Het hele idee van ons plan is juist om er meer dan één te ontdekken 🙂 Ik geef dus maar even een eigen draai aan deze opdracht!

Mijn ouders zijn vorig jaar op vakantie geweest in de Algarve, ten westen van Faro, en ze verbleven in de buurt van Carvoeiro en Armação de Pêra. Ze kwamen terug met prachtige vakantiefoto’s!

Huisoppassen in de Algarve

 

Die hoek van de Algarve gaan we vast ook nog ontdekken, maar we gaan in november eerst drie weken op een huis passen dat tussen de dorpjes Moncarapacho en Fuseta in ligt. Dit is ten oosten van Faro.

We verwachten dat we hier tussen het werken door mooie wandelingen kunnen maken met Roan en de honden van de huiseigenaren. Tegen die tijd komen er nog wel een paar jaloersmakende foto’s voorbij op m’n blog 😉

Wat wil ik hier leren?

Ik wil leren om beter te kunnen relaxen. Omdat ik begrijp dat ik ‘mezelf’ meeneem als we vertrekken, ben ik hier nu al mee aan de slag gegaan, maar het lukt nog niet echt…

En met relaxen bedoel ik minder moeten. Ieder minuutje dat ik niet bezig ben met Roan moet nuttig worden besteed. En nuttig vind ik: bloggen, werken, inpakken. En dat moet dan allemaal super efficiënt en gefocused, want ieder minuutje dat ik doelloos voor me uitstaar, voelt als weggegooide tijd.

Ik heb duidelijk nog wat te leren, want ook dit stukje is onder een opgelegde efficïentie tot stand gekomen. Meestal wordt Roan namelijk om half 6 wakker van zijn middagdutje en dat betekent dat ik nu nog 26 minuten heb om dit stukje te editen, een mail te sturen naar m’n moeder om te vragen of ik wat van haar vakantiefoto’s mag gebruiken en Joost aan te sporen dat hij over precies 4 minuten moet beginnen met koken. En ik moet ook nog een was ophangen.

Uiteraard is er een kans dat Roan eerder wakker wordt…

En dan moet ik dus ook nog relaxen. Hoog tijd voor wat me-time met m’n ereader en notitieboekje vanavond voor het slapengaan.

Deze blogpost is geschreven als onderdeel van Ik Blog De Zomer Door #IBZD