Tordesillas is een klein dorp met ongeveer 10 duizend inwoners. Het ligt langs de Río Duero en vanaf de brug over deze rivier ligt het dorp er sprookjesachtig bij. Het was helaas een bewolkte dag, anders waren de foto’s nog mooier geweest. Gelukkig was het wel warm!

Tordesillas

Tordesillas vanaf de overkant van de rivier

Camping El Astral bij Tordesillas

Wij verbleven op camping El Astral (lees hier onze ervaring met camping El Astral), aan de overkant van de rivier, en het was zo’n halve kilometer lopen naar het dorpje. We hebben Tordesillas bezocht met zowel de drager als de buggy. Dit ging beide helemaal prima!

Tordesillas

Tordesillas aan de rechter kant van de brug

Plaza Mayor met leuke terrasjes

Het dorp heeft een paar hele mooie en schattige straatjes en pleintjes. Het is zo klein dat een plattegrond niet echt nodig is. Echt verdwalen kan niet, want je bent altijd zo weer terug bij de brug. Dat is een prima oriëntatiepunt.

Rondslenteren over Plaza Mayor in Tordesillas

Rondslenteren over Plaza Mayor in Tordesillas

Op Plaza Mayor in Tordesillas een drankje doen

Op Plaza Mayor in Tordesillas een drankje doen

Schattige straatjes in Tordesillas

Over Tordesillas is eigenlijk niet zo veel te vertellen. Het is een klein, schattig dorpje en door de straatjes en pleintjes hebben we heerlijk geslenterd. Langs de rivier kun je fijn wandelen en je hebt boven het dorp prachtig uitzicht over de streek. Daarom heb ik maar gewoon lekker veel foto’s in deze blog gestopt 😉

Tordesillas Tordesillas Tordesillas kerktoren Tordesillas