De afgelopen vier dagen hebben we met onze baby van tien maanden gekampeerd bij het dorpje Haro in Noord-Spanje. Haro ligt in de streek La Rioja, bekend om haar wijnen.

De omgeving zit dan ook bomvol met bodegas (wijnhuizen) waar je allerlei rondleidingen en proeverijen kunt doen. Dit vonden wij niet zo handig met onze baby, dus wij hebben vooral het dorpje zelf bekeken.

Vanaf de camping is het drie minuutjes lopen naar de rand van het centrumpje.

Ja, een verkleinwoord, want het dorpsplein van Haro is klein (al heeft Haro wel ongeveer 12.000 inwoners). De toegangsweg is erg steil, dus wij hebben Roan vooral in de drager met ons mee genomen. We zagen wel overal moeders met wandelwagens, dus het kan wel met een buggy, maar we vonden zelf de drager handiger.

Op vrijdagmiddag was het dorpsplein van Haro behoorlijk verlaten, maar zaterdag en zondag zat het vol met dagjesmensen en locals.

Zaterdag zijn we op de fiets Haro gaan bekijken.

We waren een ware attractie! Mensen stonden stil om ons na te kijken: een fiets met babyzitje voorop is blijkbaar niet heel gewoon hier.

Haro Spanje

Prachtig uitzicht vanaf het dorp dat op een heuvel ligt

Sowieso trekt Roan nogal wat bekijks met z’n witte haartjes, maar op de fiets was hij helemaal populair.

Op de fiets door Haro is prima te doen.

Het dorpje heeft geen fietspaden, maar omdat het niet druk is op de weg was dit geen probleem. Wel zijn we enorm verdwaald, maar dat lag meer aan onze eigen navigeerkunsten (of een gebrek daaraan).

Zondag was helaas een regenachtige dag, maar dat maakt voor de sfeer in Haro niks uit. Het halve dorp zat al in een tapasbarretje en wij hebben maar gewoon meegedaan!

Het is helemaal niet raar om met een baby de tapasbar in te duiken.

De locals nemen hun kinderen zelf ook mee, dus toen Roan ongeduldig begon te jammer omdat hij zo graag zijn banaan wilde, voelde ik me daar helemaal niet ongemakkelijk bij.

Haro Spanje

Beetje mislukte selfie… maar we zaten lekker aan de rode wijn, serannoham en kaasjes. Roan kreeg een banaan!

We hebben wel een rustig barretje uitgekozen, die was er gelukkig ook. Een kinderstoel hadden ze niet, maar Roan kon bij Joost op schoot. Andere ouders lieten hun kleine kindjes in de wandelwagen aan tafel zitten.

[easy-image-collage id=4409]

Haro heeft een heleboel schattige kleine (autovrije) straatjes in het centrum rondom de kerk en een moderner gedeelte meer buiten het centrum. Voor de barretjes moet je in het centrum zijn en voor de parkjes en de winkels in het moderne gedeelte (de minions zijn speciaal voor opa van Gennip!). Omdat het zo klein is, is ook vrijwel alles te voet te bereiken.

Haro is een leuk dorp om met kinderen te bezoeken. Kleine kinderen kunnen in de drager of wandelwagen, wat oudere kinderen kunnen rondjes rennen over het dorpsplein of in de kleine (autovrije) straatjes en er zijn genoeg terrasjes en tapasbarretjes voor een hapje en een drankje!

Niks missen van onze avonturen?
Volg mijn blog!

Facebook | nieuwsbrief | Instagram