Minimaliseren is hot, maar ik krijg van dat woord een beetje jeuk. Het is volgens mij namelijk gewoon een modewoord voor iets wat al heel lang bestaat. Maar als er dan mooie boeken over worden geschreven en het door bepaalde types als hip wordt bestempeld, krijgt het ineens meer betekenis.

Maar of het nu hip of jeukerig is, dat maakt eigenlijk niks uit.

Het idee is om met minder spullen te leven.

En daar is niks mis mee! Hierdoor zou je namelijk een opgeruimd en ‘lichter’ gevoel krijgen en voel je je dus relaxter. Dat is tenminste wat de goeroes ons voorhouden…

Zonder dat Joost en ik dit bewust van plan waren, zijn we enorm gaan minimaliseren. Als je van een koophuis van 150 m2 naar een caravan van 15 m2 gaat, zul je wel moeten namelijk 😉

minimaliseren

We kochten een caravan mét inboedel. We hadden in één klap heel veel extra spullen. Gelukkig konden we het meeste goed gebruiken en meenemen in de caravan. Veel van onze eigen spullen zijn naar de opslag gegaan. We hadden het ook weg kunnen gooien/naar de kringloop kunnen brengen…

En wat de goeroes beweren, klopt absoluut. Ons dagelijks leven is overzichtelijker. Roan heeft veel speelgoed, maar niet overdreven veel. Ik heb mijn blogspullen in één doos zitten. Joost heeft zijn klusspullen overzichtelijk in de disselbak zitten (voor niet-caravanmensen, dit is die bak voorop de caravan). En that’s it.

Het voelt in mijn hoofd lichter aan zonder al die spullen!

Het scheelt namelijk heel veel keuzes maken. Ik hoef ’s ochtends niet na te denken over welke schoenen ik aantrek. Ik heb maar één paar. En een broek kiezen? Eentje die schoon is. Of ja, het minst vies. En zo geldt dat ook voor Roan; hij heeft genoeg afwisseling in z’n speelgoed, maar wordt niet hor en dol van de keuzestress met bergen speeltjes.

Nu is er alleen één grote maar… Bij onze ouders staan heel veel van onze spullen opgeborgen op zolder. Eigenlijk spelen we dus vals. Het is nep-minimaliseren, want al onze meubels en spullen staan gewoon op ons te wachten tot we terugkeren (als we terugkeren…).

Ik heb de dozen genummerd en de inhoud genoteerd in lijstjes (duh, lijstjesmeisje hè), dus ik weet precies in welke doos wat zit. Wie weet gaan we zonder de dozen te openen, ze zo hoppa naar de kringloop of het grofvuil brengen. Dat zou pas écht minimaliseren zijn!

Maar tot die tijd houden we het dus bij nep-minimaliseren in de caravan.

Niks missen van onze avonturen?
Volg mijn blog!

Facebook | nieuwsbrief | Instagram