Echt ijdel ben ik niet; make-up draag ik al maanden niet meer (is het iemand opgevallen dat ik geen mascara meer op heb?) en mijn haar zit ook altijd in zo’n rommel knotje. Niks bijzonders aan. Maar waar ik wel op let, is m’n kleding.

Nee, ik kijk niet of het in de mode is en of de kleur bij het seizoen past.

Ik let er wel op dat ik niet steeds hetzelfde setje kleding aan trek.

Dat doe ik al zolang als ik me kan herinneren. Iedere dag studeren in de bieb van de uni betekende iedere ochtend weer nadenken: wat had ik gister aan? En eergister? Op vrijdag werd het lastig om iets aan te trekken dat ik die week nog niet aan had gehad.

De kroeg in? Godzijdank hoefde ik dan niet na te denken!

Ik had één kroegspijkerbroek en of die nou onder het bier zat of niet, die ging gewoon weer aan. En over het shirtje hoefde ik ook niet te twijfelen, want dat was het dispuutshirt. Simpel.

Helaas bleven er nog genoeg uni-dagen (en daarna werkdagen) over om m’n energie aan kledingkeuzes te verpesten. Nu werk ik alleen op maandag- en vrijdagochtend op kantoor. Ik hoef het dus maar van twee dagen te onthouden.

En misschien komt het door m’n hormonen, maar ik weet op maandag echt niet meer wat ik die vrijdag daarvoor aan had.

Mijn favo setjes kleding

Mijn favo setjes kleding van dit moment

Hm, had ik nou m’n groene broek met blauwe shirtje aan? Of m’n blauwe broek met bloemenshirtje? En m’n paarse vestje of was het m’n donkere vestje?

Totaal zinloos, want who cares?!

Nou, blijkbaar zijn er mensen die caren. Voor mannen is het wel oké om altijd dezelfde kleding te dragen, voor vrouwen niet, las ik op nrc.nl.

Daar ben ik dus klaar mee. Lieve collega’s, als het zo uitkomt, trek ik voortaan iedere maandag en vrijdag hetzelfde aan!