Toen ik een tijdje terug lag te huilen van de pijn in m’n rug, stond ik voor iedere behandeling open. Een sjamaan? Voodoo-praktijken? Black magic? Ik was overal mee akkoord gegaan! De eigenaar van het oppashuis stelde voor om een afspraak te maken bij de legendarische dokter Barrie. Ze had er goede verhalen over gehoord en zonder verder nog om informatie te vragen, stemde ik in.

Veel huizen hier in de buurt hebben geen adres. Het oppashuis waar we verblijven en de praktijk van dokter Barrie ook niet, dus met de navigatie was het moeilijk te vinden. Gelukkig kon de eigenaar van het oppashuis ons wel brengen naar the place to be: Casa Nirvana.

Dokter Barrie

Benieuwd naar meer foto’s van zijn huis en tuin? Blogster Ewa maakte een fotoverslag van Dokter Barrie’s tuin (klik op de afbeelding)

Een pijnlijke rit over hobbelweggetjes

Over de onverharde weg slingerde we door de heuvels. Iedere hobbel deed enorm veel pijn aan m’n rug, maar ik troostte me met de gedachte dat het straks vast beter zou gaan.

Dokter Barrie heeft zijn huis en praktijkruimte in de middle of nowhere gebouwd. Niet de meest handige plek voor een dokter, zou je denken, maar te zien aan de auto’s op het terrein en het prachtige huis, weten de patiënten hem toch wel te vinden.

Oké, een beetje zweverig was het wel

We moesten bij binnenkomst onze slippers uitdoen en mobiele telefoons uitschakelen. Vanwege de straling, werd ons verteld. Aha. Aan de muur bij de receptie hingen een stuk of 10 diploma’s en andere certificaten. Iets met osteopathie maar ook naturopathie, homeopathie en mesotherapie.

Dokter Barrie is een aparte verschijning. Een grote man met dikke buik, compleet kaal en vrijwel geen wenkbrauwen. Hij is Brits en dat maakte de communicatie gelukkig wel wat makkelijker. Hij vroeg naar wat er aan de hand was en na een korte samenvatting kon ik op de behandeltafel plaatsnemen.

Hij zei: Ik behandel niet de symptomen maar alleen de oorzaak. Die oorzaak ga ik nu zoeken.

De oorzaak voor alle pijn: scheve benen

Na ongeveer een halve minuut riep hij blij: aha. Hij trok aan m’n benen en liet me zien dat het ene been korter is dan het andere. Niet dat de lengte echt korter was, maar doordat m’n bekken scheef stond, leken m’n benen niet even lang. Dat veroorzaakte de pijn.

Dokter Barrie legde uit dat dit waarschijnlijk is veroorzaakt door de zwangerschap en de bevalling. De fysio heeft dit nooit geconstateerd en alleen de pijn behandeld. Zinloos wat die westerse medici allemaal doen, mopperde hij.

Trekken, duwen en kraken…

Hij begon overal op m’n lichaam te duwen en te trekken. Nou ja, bijna overal, want de plek in mijn onderrug die zo’n pijn doet, heeft hij juist niet aangeraakt. Hij duwde bijvoorbeeld op mijn bovenbeen, wat ontzettend veel pijn deed, waarna hij ergens in m’n rug iets kraakte et voilà, de pijn uit m’n bovenbeen was weg. Zo deed hij dat ook met allerlei andere pijnpunten in mijn nek, armen en schouders.

Hij beloofde me dat de pijn over een paar dagen minder zou worden. Mijn lichaam had zo lang in de verkeerde houding gestaan, dat het wel even zou duren voor alles weer ‘normaal’ zou zijn. Mijn spieren en gewrichten moesten nu weer gaan wennen aan een normale houding.

Dokter Barrie

M’n zusje wilde me helpen door wat oefeningen te doen, maar eigenlijk deed alles gewoon heel veel pijn…

Ik had zo m’n twijfels over de behandeling van dokter Barrie

De eerste dagen na de behandeling had ik bijna net zoveel pijn als voor de behandeling.

Tot na vier dagen de pijn een stuk minder was. Op dag 5 ging ik opnieuw naar hem toe. Hij trok, duwde en kraakte weer het één en ander, waarna ik meteen een verlichting in m’n lichaam voelde.

De dagen daarna werd de pijn steeds weer ietsje minder 🙂 Wat een opluchtig! Ik deed – voorzichtig – een vreugdedansje!

Nu hopen dat het zo blijft natuurlijk!

Dokter Barrie: de dokter die aan magie doet

Dokter Barrie vertelde ons dat zijn werkwijze meer is dan alleen het toepassen van bijvoorbeeld osteopathie. Zo is hij lid van een magie-orde. Ik kan me hier niet veel bij voorstellen (hihi dokter Barrie op een bezemsteel, vliegend door de lucht) en ik heb ook niks gemerkt (geen hocuspocus of toverstafjes), maar volgens hem speelt het wel een rol in zijn behandeling.

Nu klink ik een beetje skeptisch, ik ben niet zo van dat zweverige, maar ik snap inmiddels wel dat mijn rugpijn meer is dan alleen lichamelijke pijn. Mijn rugpijn wordt namelijkabsoluut mede-veroorzaakt door mijn mentale toestand. Als ik slecht in m’n vel zit door een stressaanval, dan is de kans groot dat mijn rug ook meer pijn gaat doen.

En ik begrijp ook dat rust en weinig stress helpen bij m’n herstel. Goed om in de gaten te houden dus, die mentale toestand. En anders gewoon weer even naar dokter Barrie, de magische wonderdokter.