Vanaf m’n 14e was ik dagelijks m’n haar. Dat had ik nooit moeten doen, maar het was al snel te laat. Eén dag overslaan en ik loop met vettige slierten rond. Ik weet nog dat ik een jaar of 16 was en ’s ochtends in alle haast vergeten was om onder de douche m’n haar te wassen. Ik had het dus wel nat gemaakt, maar toen het gedurende de dag wel erg vettig aan begon te voelen, wist ik wat ik was vergeten die ochtend. Mijn reactie: direct naar huis om m’n haar te wassen.

Op vakantie een paar jaar terug heb ik het wel eens geprobeerd om om de dag m’n haar te wassen. Doordat ik het zwembad en de zee in en uit ging was dat prima te doen. Maar eenmaal thuis ging ik snel weer over naar dagelijks wassen.

Toch heb ik begrepen dat het heel slecht is voor je haar. Ik heb even Gegoogled op waarom is elke dag je haar wassen slecht en kwam op allerlei beautyblogs terecht die er vast en zeker meer van af weten dan ik. Ik kwam dan ook tot de conclusie dat het zeker goed is om de shampoo af te bouwen.

Om de dag leek me een goede start. Daar ben ik ongeveer drie maanden geleden mee begonnen. Dat was ook het perfecte moment: als ik samen met Hummel op straat loop met vet haar kijkt niemand raar op. Ach, begrijpelijk, het moederke heeft vast een zware nacht/ochtend gehad en geen tijd gehad om haar haar te wassen. Ik laat de buitenwereld maar in die waan…

Door het doekje valt het minder op dat ik al 4 dagen m'n haar niet heb gewassen. En dat glimmende voorhoofd? Het was er 88 graden ;)

Door het doekje valt het minder op dat ik al 4 dagen m’n haar niet heb gewassen

En op vakantie heb ik het zelfs maar om de drie of vier dagen gewassen. Ik had toch steeds zo’n haardoekje op m’n kop, lekker makkelijk. Maar nu zijn we terug in Nederland, ik kom weer onder de mensen en ik voel me soms erg ongemakkelijk met m’n vettige coupe. Ik heb droogshampoo geprobeerd (maf spul), de negeermodus (‘ik heb helemaal geen vet haar, hoe kom je erbij, die donkere slierten zijn m’n nieuwe coupe‘) en de vraag je-vindt-het-innerlijk-toch-het-belangrijkste-hè 88 keer gesteld (uiteraard zei Dinges steeds ‘ja schat’, zum kots).

Maar het blijft vet. Hoort dat niet een keer minder te worden? Dat het niet na één dag al vet is maar pas na twee of drie dagen? Ook Maya van MamaMaai vroeg zich dat onlangs af: zij gebruikt nu een maand helemaal geen shampoo (no poo, zij pakt het een tikkie extremer aan) en concludeerde dat ze nog niet tevreden is.

Doorzetten? Of is het met sommige haardossen gewoon hopeloos?