Ik was m’n haar nu al ruim 5 maanden veel en veel minder. Eerst waste ik m’n haar maar één keer per week, maar dat vond ik eigenlijk te vies. Nu was ik het om de 4 dagen en dat is perfect!

En ik begin ein-de-lijk verschil te merken.

Werd mijn haar eerst na één dag al enorm vet, nu ‘pas’ na twee of drie dagen een beetje vet en na vier dagen enorm vet. Toen ik net begon te minderen met haren wassen, was het zo frustrerend dat ik dagen met vies vet haar rondliep!

Toen we nog in Nederland woonden, plande ik op dag 4 gewoon niks buiten de deur in. Ja, I know, slaat nergens op, maar het kwam vaak ook zo uit dat ik die dagen lekker kon kluizenaren.

minder vaak je haar wassen

Het huis ligt behoorlijk afgelegen. In de verte zie je het huis van de buren… Als we willen, kunnen we hier weken zitten zonder een mens te zien.

Maar nu is het helemaal makkelijk! Op een camping hoef ik voor die bejaarden niet te shinen en in het oppashuis komen we sowieso geen mens tegen!

En Joost? Die ziet het niet eens. Laatst aaide hij me over m’n bol (romantisch hè) en zei: oh, wat voelt dat lekker. Ahum. Het was alweer bijna tijd voor m’n (toen nog) wekelijkse (!) haarwasbeurt, dus lekker is anders. Hij heeft duidelijk niks door. Een zorg minder 😉

Wil je ook minder vaak je haar wassen?

Dan heb ik maar één tip: zet door. Oké, nog een tip: negeer je vieze vette haar. Het kan namelijk echt maaaaanden duren voor je verschil merkt. Maar dan is je haar ook wel veel fijner, of in mijn geval minder statisch.

En nog een derde tip: borstel je haar zo min mogelijk. En als je je haar borstelt, dan alleen de onderkant. Als je namelijk met je borstel over je hoofdhuid gaat, stimuleer je de aanmaak van talg en dat maakt je haar weer vetter.

Heb je een motivatiedipje als je weer met vet haar rondloopt?

Bedenk je dan dat je haar straks niet alleen mooier en gezonder is, maar dat minder vaak je haar wassen nog meer voordelen heeft. Je bespaart namelijk veel tijd en shampoo 😉