Eén van de opdrachten van de MamaChallenge is het maken van een uitstapje met je kids. Hummeltje heeft met z’n 7 maanden nog niet echt een boodschap aan een dagje dierentuin of speeltuin, maar langs bij de oma’s met alle aandacht die daarbij hoort, is natuurlijk wel een echte baby’s day out!

En met oma’s bedoel ik niet Hummels oma’s. Nee, ik heb het over mijn oma’s 🙂 Ja, je leest het goed: ik heb ze nog allebei en Hummeltje heeft dus twee overgrootmoeders.

De ene heeft het allemaal niet meer door (zo dement als een deur), maar zij en alle andere oma’s van haar afdeling vinden baby’s geweldig, dus een bezoekje met Hummel is voor de hele groep een groot feest!

Op stap met een baby oma o

Alle oma’s wilden met hem knuffelen en om alle kraaitjes en lachjes van Hummel reageerden de dames enorm enthousiast! Oma beseft niet (of misschien een fractie van een seconde) dat Hummel haar (eerste) achterkleinkind is, maar het was mooi om te zien hoe ze opleefde door zijn aanwezigheid.

Oma vg2 - kopie

De andere oma is van het pientere soort. Zo eentje die nog het nieuws volgt op haar 89e. Ze vergeet wel vaak onze namen of ze haalt mij en m’n zusje en nichtjes door elkaar, maar ach, dat heb ik zelf ook wel eens. Overigens is Hummeltje oma’s zevende achterkleinkind!

Hummeltje was aan het eind van de middag duidelijk even van de wap door alle nieuwe indrukken van die dag. Maar na een dut in de auto (hij sliep al toen ik nog niet eens de parkeerplek af was) had hij net genoeg energie om z’n groenten en flesje te verorberen. Direct daarna viel ‘ie als een blok in slaap, waarschijnlijk dromend van hordes oma’s.

Meer Mama Challenge vind je bij:
Joyce, Joyce, Madelon, Marijke, Janske, Marguerita, Meike, Josan, Sylvie, Lieke, MaikePriscilla, Bryoni, Judith, Bianca, Tamara, Emy, Cassandra, Nicole, Kelly, Marjon, Malou en Priscilla.