De term loedermoeder is je vast niet onbekend. Het woord heeft heel wat media-aandacht gekregen, zoals dit bericht in het Parool, en ook mamabloggers en columnisten hebben er hun mening al over gegeven (zoals hier columnist Aleid Truijens in De Volkskrant en Elisabeth op haar blog Alweer een nieuwe moeder). Ik ga me in deze discussie niet mengen; het is maar een woord en het idee erachter vind ik grappig. Niks meer en niks minder. Maar wat ik me wel afvroeg; waar is de loedervader? Nou, ik geloof dat ik er eentje in huis heb rondlopen en ik heb 3 bewijsstuken.

Loedervader

Loedervader gaat mee in bad, uiteraard met een halve liter bier

Loedervader vindt luiers verschonen onzin

Het is al halverwege de ochtend als ik vraag: ‘Joost, je zou Roans luier toch verschonen?’. Roan heeft nog steeds z’n nachtluier aan, dus hij moet nodig verschoond worden.
‘Hoezo?’, vraagt Joost, ‘die heeft hij toch pas 16 uur aan?’

Loedervader slaapt dwars door springende dreumes heen

Roan is rond 8 uur wakker. Hij gaat dan als een malle staan springen in z’n bedje en heel eentonige geluiden maken. Om kwart over 8 sta ik op om ontbijt te maken. Ik vraag Joost of hij zo met Roan naar binnen wil komen. Ik zit al bijna een uur alleen aan de ontbijttafel, dus ik vermoed dat ze allebei weer in slaap zijn gevallen.

Als Joost eindelijk na ruim een uur met Roan binnenkomt blijkt het echter anders te zitten. Joost was opnieuw in slaap gevallen en Roan heeft een uur lang staan springen in z’n bedje.

Loedervader vergeet dreumes eten te geven

We zijn ’s ochtends een stuk gaan fietsen. Bij thuiskomst zegt Joost resoluut: ‘Zo, bedtijd Roan!’ Ik kijk Joost verbaasd aan: ‘Nee, eerst nog even lunchen’. Nu is Joost verbaasd. ‘Hu, lunchen? Serieus? Voor z’n middagdutje?’ Ja Joost. Al bijna een jaar luncht Roan (samen met ons uiteraard) rond half 1 waarna hij z’n bedje in gaat. Al bijna een jaar…

Komt dit je bekend voor? Heb je ook een loedervader in huis lopen?

Aangezien loedervader niet zo lekker bekt als loedermoeder, moeten we misschien maar de term pauperpapa gaan gebruiken 😉