De blogs van Me-to-we vind ik vaak een heleboel geklaag om niks, maar laatst kwam ik er eentje tegen waar ik wel om moest lachen: 30 relatie-irritaties als je een kind hebt.

Niet dat ik me in ieder punt kan vinden. Helemaal niet zelfs. Maar – om dan toch even een boekje open te doen – deze ergernissen herken ik wel:

Hij slaapt dus altijd door. ALTIJD.

Ik moet Joost áltijd wakker maken, terwijl Roan dan al een kwartier ligt te piepen.

Hij moet iedere keer vragen hoeveel schepjes melkpoeder er in de flesjes moeten.

Joost vraagt altijd ‘Moet Roan iets hebben?’ en als hij de fles klaarmaakt (ik maak iedere avond de poedertjes klaar voor de volgende dag) vraagt hij ‘Hoeveel water moet er in?’. Terwijl dat – toen we nog in een normaal huis woonden – keurig op ons whiteboard stond.

Hij doet drukke spelletjes vlak voor het naar bed gaan.

Hahahaha de eerste keer dat hij Roan naar bed bracht, riep Joost tegen hem: ‘Jij gaat lekker slapieslapie doen, lekkeerrrrrrrrr slapen, slapen, slapen.’ En op zo’n volume dat de buren het ook hoorden. Roan was toen in één klap klaarwakker.

relatie-irritaties

Joost bedenkt altijd rare manieren om Roan vast te houden…

Hij is veel te toeschietelijk met snoepen.

Niet dat Roan nu al snoep krijgt, maar de keren dat hij iets ongezonds kreeg, was dat wel als Joost in charge was.

Hij kan niet multitasken.

Ik kan 88 dingen tegelijk en Joost 1.

relatie-irritaties

Tja, wat moet ik hier nu voor zinnigs over schrijven… *zucht* mannen.

Hij wordt niet dronken na één biertje.

En ik ben na een half blikje Radler 0.0 al van het padje…

Nu moet ik trouwens eerlijk zeggen dat ik me niet altijd erger aan deze dingen. Joost is nou eenmaal anders dan ik, en godzijdank heeft hij weer dingen die hij ‘beter’ kan dan ik. Zo vullen we elkaar aan. Hè, wat ontzettend mutserig.

Onder lichte druk van Joost moet ik hier aan toevoegen dat hij gewoon een super papa is. Natuurlijk 😉

Maarre, welke dingen herken jij? En zijn dit ergernissen of vind je het wel prima allemaal?