Camping Groeneveld vlak onder Gent was onze eerste stop, na nog geen twee uur rijden. En het was de perfecte afstand voor ons, omdat we pas halverwege de middag waren vertrokken.

De camping is redelijk klein met rond de 70 plekken en een trekkersveldje. Toen wij er waren (eind september) was ongeveer de helft bezet. Verder heeft de camping ook een flink aantal vaste stacaravans waar de eigenaren van die kleine schattige tuintjes omheen hebben gebouwd. Er zijn ook een paar houten hutjes te huur.

Camping Groeneveld Deinze

Aan de afwas op camping Groeneveld

De dame van de camping kwam meteen naar ons toe met hele verhalen over de friettent om de hoek, de biertjes in de bistro en haar familie. Erg gezellig! Roan schrok wel een beetje van al dat drukke gepraat en begon meteen te huilen… Hij is er inmiddels van hersteld.

Omdat we er maar één nacht zijn gebleven, kan ik je niet veel vertellen over de omgeving. Behalve dan dat het niet ver van de snelweg vandaan is en dat is vooral handig als je op doorreis bent.

Kamperen met kinderen

De camping heeft twee sanitairgebouwen; eentje direct bij de ingang en receptie en eentje helemaal achterin. Die tweede is duidelijk later bijgebouwd en ziet er behoorlijk nieuw uit. Hier hebben ze ook een babybadje.

Wij zaten vlak bij de receptie en hebben alleen gebruikgemaakt van het eerste sanitairgebouw. Dit ziet er vervallen uit, maar van binnen is het keurig.

Verder is er een klein speeltuintje en ik zag op het prikbord dat er zo nu en dan in het dorp iets wordt georganiseerd voor kinderen. Maar geen enorm spetterende animatie dus.

Maar je kunt housen in het sanitairhouse!

Er staat muziek aan (de plaatselijke dj in the mix!) waardoor douchen, poepen en je tandenpoetsen ineens veel gezelliger is.

Wel een dingetje: er is geen wc-papier. Ik kwam daar pas achter toen ik me al had geïnstalleerd. Gelukkig kon iemand me onder de deur door wat wc-papier toestoppen. Maar op deze camping moet je dus ouderwets met de wc-rol onder de arm naar het sanitairgebouw toe.

Wifi! Fantastisch goede wifi op de camping 🙂

Hier was ik echt heel verbaasd over: er was op de campingplaats – zelfs in de caravan – goede gratis wifi. We zaten wel redelijk dichtbij de receptie, dus misschien was daarom het bereik zo goed, maar dan nog was dit echt uitstekend.

Conclusie: een prima camping als je op doorreis bent, ook met kinderen, maar niet echt geschikt om langere tijd te verblijven (tenzij je veel wilt housen en wifi’en).

Niks missen van onze avonturen?
Volg mijn blog!

Facebook | nieuwsbrief | Instagram