Kamperen met een baby levert soms hilarische situaties op! Zeker als je met zo’n über schattige en blonde gup als Roan op reis bent 😉

Zo heeft Roan áltijd álle aandacht

Tussen al die bejaarde kampeerders is hij het stralende middelpunt. Guapo, gorgious, precioso, cute; hij weet inmiddels niet beter dan dat hij zo wordt genoemd.

We merken dat we op de camping vaak alleen worden herkend als we Roan bij ons hebben. Als we tijdens het afwassen gezellige gesprekken hebben, en ik de volgende dag zonder Roan dezelfde mensen tegenkom, kijken ze altijd even moeilijk… Ben jij niet die ene van die baby?

Ook komen er spontaan mensen onze kampeerplek opgelopen, bijvoorbeeld terwijl we aan het eten zijn. Oh hij is zo schattig, kijk hem eens eten! Roan kijkt altijd een beetje verbaasd naar die vreemde mensen, maar vindt de aandacht natuurlijk ook heel leuk.

Voor ons de nobele taak om hem weer met z’n twee mollige beentjes op de grond te krijgen.

kamperen met een baby

Hallo bejaarde meneer en mevrouw, ik ben schattig hè als ik eet 🙂

Deze ontaarde moeder laat Roan kou kleumen

Roan is wel wat kou gewend. Hij is immers van Nederlandse makelij en heeft heel wat fijne babyvetjes (aka plofbaby). Daarnaast is Joost van het type kachel standje 10. Combineer dit in een drager en je hebt twee hele warme persoontjes.

Toch vond een Spaanse dame die we tegenkwamen het maar niks. Met bezorgde blik pakte ze een voetje die uit de drager bungelde. Frio frio! riep ze verschrikt, waarna ze mij verontwaardigd aankeek. Jaja #ontaardemoeder.

Ik heb het daarna trouwens zelf even gecheckt en het viel wel mee met zijn koude voetjes. Daarnaast waren Roans wangen rood van de hitte. Na thuiskomst bleek Joost een enorme zweetplek op z’n buik te hebben en was Roans rompertje klammig. Niks niet frio dus 🙂

Roans gebadder is een dagactiviteit

Een baby in bad doen op een camping is bijna een complete volksverhuizing. Toen we nog in een huis woonden, wasten we Roan ‘even tussendoor’. Joost nam hem gewoon mee onder de douche. In de badkamer uitkleden, douchen en weer afdrogen, waarna ik Roan aankleedde op de commode. Daar lag immers alles keurig klaar. Het was zo gepiept!

Op de camping is het Plannen en Voorbereiden, met een hoofdletter. Gelukkig is mijn naam Nanouk lijstjesmeisje van Gennip en komt dat dus helemaal goed, maar als we met z’n drietjes naar het sanitairhok lopen, zijn we een behoorlijke attractie.

Komt eigenlijk vooral omdat we dat verschoningskussens ook meeslepen 🙂 Dat ding onder de arm, handdoek, hydro, schone kleertjes, luierspullen, wasgel, nou ja, you name it, en wij verslepen het naar het sanitairhok… Oh en Roan nemen we ook mee natuurlijk.