Iedereen heeft zo z’n ding. Dat besefte ik toen ik m’n eetkamer zag veranderen in een LAN-party. Dat vriendlief stiekem een nerd was, wist ik al wel, maar om hem zo bezig te zien met z’n vrienden was van een andere orde. Complete desktops waren meegesleept vanuit de andere kant van Nederland om hier even een avondje (of ja nachtje) te gamen. ‘Ach dit is nog niks, soms zitten we met 170 man in een gymzaal’, zei één van de vrienden. ‘Oh zoiets heb ik wel eens gezien!’ riep ik verrast, blij om met ze mee te kunnen praten. ‘In een gymzaal zaten allemaal mannen met zelf geknutselde legerpoppetjes, met heuvels en boompjes en kleine speelgoed tankjes.’ Vier gezichten keken me ontsteld aan, waarna eentje zei: ‘Ja, maar dat is wel iets héél anders! Dat zijn échte nerds!’. Oh, ik begreep er duidelijk niet zo veel van…

LAN-party in mijn huiskamer

De één speelt computerspelletjes, uren achter elkaar, en een ander kijkt de hele nacht tv-series. Ik hou van stukjes schrijven, gewoon als vrije tijdsbesteding. Er zijn vast mensen die zich niet goed kunnen voorstellen dat ik daar m’n plezier uit haal, maar zo kan ik me ook moeilijk voorstellen dat er mensen zijn die zichzelf helemaal van de kaart drinken… Hihi natuurlijk… Ik zou het nu niet meer doen, been there, done that, maar ik kan me nog wel voorstellen dat anderen daar plezier in hebben. Alhoewel, die kater de volgende dag, dat vindt toch niemand leuk?!

Of jezelf ‘het snot voor de ogen’ sporten? De laatste tijd wordt deze uitdrukking opvallend vaak gebruikt, maar ondanks dat ik nog nooit zover ben gegaan – mijn grens ligt bij kotsen en ik denk dat het snot voor de ogen krijgen net een fase verder is – kan ik me wel voorstellen dat er mensen zijn die hier voldoening uithalen. Na afloop dan.

Na een dag hard werken, zoekt iedereen op een andere manier naar ontspanning.

Sporten, tv kijken, gamen, lezen…. De ene bezigheid oogt mogelijk net iets nuttiger dan de andere. Maar ja, niet alles hoeft altijd nuttig te zijn. Zo heb ik laatst 5 afleveringen van True Blood achter elkaar gekeken. Daarna had ik een bonkend hoofd door al dat gestaar naar een beeldscherm én een knagend gevoel van complete mislukking, want ik had al die kostbare uren weggegooid. En toch was het leuk! Een guilty pleasure leek het wel of zoals een vriendin tegen me zei: ‘Je kunt niet altijd knallen hè’. Wat een wijsheid! Die ga ik onthouden! Lekker binge watchen, uren gamen en jezelf te pletter drinken of sporten dus!

De featured image komt van lanparty.be.