Ik heb heel veel blogs in voorraad staan. Ik loop namelijk over van de ideetjes en ik kan snel typen, dus ja, dat levert nogal veel blogjes op.

Dat heeft een enorm groot voordeel: ik hoef niet bang te zijn voor een writers block, want één blik op mijn Evernote of Unscheduled concepts in de Editorial Calendar en ik kan weer rustig slapen. Het heeft echter ook een heel groot nadeel: veel ideetjes die ik inmiddels heb uitgewerkt maar nog niet online heb gezet, zie ik voorbij komen op andere blogs.

Dan denk ik: ooooh waarom heb ik nou gewacht met publiceren? Waarom moet ik altijd eerst mijn blogposts 88 keer lezen voor ik eens een keer op ‘Inplannen’ klik? Had ik ‘m weken geleden online gezet, dan was ik geen blogna-aper geweest.

Maar wacht… zijn er nog wel unieke onderwerpen? Nu ik zo’n twintig tot dertig blogs volg, valt het me op dat er heel veel overeenkomsten zijn. Niet alleen de tags (da’s logisch), maar ook reviews en winacties zie ik op meerdere blogs voorbij komen. En al die mamabloggers die bloggen over hun kids maken nou eenmaal ongeveer hetzelfde mee als ik, dus ja logisch dat dat deels overeenkomt.

Zo zag ik vorig weekend ineens een blogpost over ‘no poo’ voorbij komen. Shit. Ik had net m’n blogpost over vet haar ingepland voor maandag. Ik overwoog om ‘m dan maar te vervangen, maar de oplossing is heel simpel: ik verwerk de blogpost van de ander gewoon in mijn stukje! Krijgt diegene ook weer wat extra credits voor haar werk en voel ik me minder een blogna-aper.

En ik besef ook wel: over alles is toch al eens geschreven. Als je je daar als blogger druk over maakt, is bloggen niet meer leuk. Ook al heeft een ander het al eens beschreven, er is altijd wel een andere wending aan te geven. Die vond ik wel tegeltjeswaardig!