Ken je dat spelletje: ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee…? Ik zeg: een nagelknippertje. De groep zegt dan: ja, die mag je meenemen! Omstebeurt noem je een ding op wat je mee wilt nemen en degene die het spel kennen, bepalen op basis van een bepaalde ‘regel’ of je het mee mag nemen.

Lucas zit naast me en kent het spelletje nog niet. Aarzelend zegt hij: ‘Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee… uhm ook een nagelknippertje?’ Nee, zegt de groep, die mag niet mee. Zucht. ‘Een luchtbed!’ Ja, die mag wel mee.

Even denkt hij dat ‘ie het spel door heeft. Bij de volgende ronde roept hij: ‘Ik neem een fietsventiel mee!’ De groep lacht. Nee, die mag niet mee Lucas.

Niet echt een onbewoond eiland maar wel een mooi strandje en een prachtig blauwe zee! In dat rode rondje zit ik een boekje te lezen :)

Niet echt een onbewoond eiland maar wel een mooi strandje en een prachtig blauwe zee! In dat rode rondje zit ik een boekje te lezen 🙂

Ik ga naar een onbewoond eiland en neem mee: een nagelknippertje, natriumbom, naaimachine, neustrimmer en een namaaksigaar.

Groetjes vanaf m’n onbewoonde eiland!

Deze blogpost is geschreven als onderdeel van Ik Blog De Zomer Door #IBZD