Afgelopen weekend vertrokken we met een volbepakte auto en twee fietsen op het dak naar het mooie Lommel in België. We passen namelijk de komende twee weken op een huis. En niet zomaar een huis: een prachtig verbouwde boerderij met een enorm grote tuin. Of ja, het is eigenlijk meer een wei en mini-kinderboerderij. Er zijn hier namelijk 2 poezen, 2 kippen en 2 schapen. Normaal lopen hier ook nog twee honden rond, maar die zijn mee op vakantie met de huiseigenaren. Omdat foto’s in dit geval meer zeggen dan woorden, laat ik je met een paar foto’s zien hoe leuk het voor Roan (en ons) is om te huisoppassen.

Dolle pret in het oppashuis

huisoppassen

Samen met papa de kippen en schapen eten geven

Schaapje ook wat eten huisoppassen

Wil het schaapje ook wat eten?

Secuur het kippenvoer neerleggen huisoppas

Even het kippenvoer herstructureren… Pap, kan ik die zwarte dropjes eten? Neeeeee

Kom maar kipjes huisoppas

Kom maar kippie kippie kippie

Lekker met zand spelen

Lekker met zand spelen (en z’n haar zit zo wild omdat we hem net met zonnebrand hebben ingesmeerd, inclusief z’n complete hoofd)

Poesje aaien

Poesje aaien

huisoppassen met kippen

Verse eitjes!

Sandaaltje bij de poes passen

Roan ligt in een deuk van het lachen, omdat hij zijn sandaaltje bij de poes wil passen… Maar de poes heeft daar helemaal geen zin in!

Fietsen in de buurt van Lommel

Na het avondeten nog even een stukje door de bossen fietsen

Eerste keer huisoppassen kan stressvol zijn

Dit is niet ons eerste oppashuis. We hebben al eens eerder in Portugal (Algarve) op een huis gepast. Dat was totaal anders! Het ging toen heel slecht met m’n rug en Roan was nog zoveel kleiner. Hij liep toen nog niet, maar zette in dat huis wel zijn eerste stapjes. Nu loopt hij de hele dag rond in de tuin en tussen de diertjes. Hij geniet er enorm van! In Portugal genoot hij ook, van het wandelen bijvoorbeeld, maar dat was toch anders. Het is zoooo leuk om te zien hoe hij nu alles ontdekt en van de kleinste dingetjes zwaar onder de indruk is (lees: steentjes, een hoopje aarde, een schapenkeutel, een poes…).

Ook heb ik geleerd van die eerste keer oppassen. Toen we daar aankwamen wist ik niet wat we moesten verwachten en de eerste dagen had ik echt stress. Ik vertelde hier al over in een interview op HuisoppasEuropa (even reclame maken voor onze geweldig coole huisoppas website!). Nu had ik me ingesteld op een paar drukke eerste dagen, waarbij we alledrie ons plekje moesten vinden. Maar dit valt enorm mee! We waren in een uurtje compleet gesettled! Dit huis is ook meer Roanproof dan het huis in Portugal. Dat scheelt heel veel gedoe en gesjouw.

Meer lezen over onze oppastijd in de Algarve? Je vindt hier mijn weekverslagen uit die tijd (november 2015):