Rustige jaren bestaan niet in huize Samen de Wereld Ontdekken. In 2014 schreef ik al eens een overzichtsblog. Die sloot ik af met de zin “het zou toch wel fijn zijn als 2015 ietsje rustiger wordt op het front van de life changing events…”. Ha! 2015 werd het jaar waarin we ons huis verkochten en naar het buitenland vertrokken. Niet zo’n rustig jaar dus en 2016 was niet heel veel rustiger 😉

Terugkeren naar Nederland

In maart keerden we terug naar Nederland. Dit was een behoorlijke last minute beslissing (zie voor de reden de alinea hieronder). In een paar dagen reden we terug naar Nederland vanuit Zuid-Spanje. Lees hier meer over in weekverslag #25.

Eenmaal in Nederland begon onze zoektocht naar een baan en huis. Joost had gelukkig binnen een maand een baan gevonden. Ik had minder succes, zoals je hier kunt lezen. Het vinden van een huis was ook niet 1 2 3 geregeld.

Zwanger

Uiteraard een hoogtepunt van 2016! Tenminste, we waren enorm blij met mijn zwangerschap, maar ik ben dus niet zo goed in zwanger zijn…

Het spugen en de misselijkheid beperkte zich gelukkig maar tot een paar weken, maar m’n rug- en bekkenklachten namen iedere week toe. Uiteindelijk liep ik vanaf 30 weken met krukken en moest ik de zorg voor Roan vrijwel volledig uit handen geven.

Huis kopen

Afgelopen zomer kochten we een huis in Zevenbergen. Joost ging direct aan de slag met klussen. Als een malle heeft hij de vloer geschuurd, de badkamer verbouwd en de tuin Roanproof gemaakt.

Alles was op tijd klaar, dus op 15 oktober verhuisden we officieel naar Zevenbergen, waar we konden gaan wachten op de komst van Evi.

Bevallen

Op 11 november werd Evi geboren! Na een vlotte, maar heftige bevalling konden we eindelijk ons kleine meisje in de armen houden!

Hoogtepunt van 2016

Ziekenhuis

Helaas werd Evi toen ze 4 weken was opgenomen in het ziekenhuis met het RS virus. Hierover schreef ik een uitgebreide blog op Alweer een nieuwe moeder blog.

Plus nog tig andere dingen

Natuurlijk is er nog veel meer gebeurd in 2016! Zo zijn we gaan huisoppassen in Lommel, kregen we vlak voor m’n bevalling een flinke buikgriep, ging Roan voor het eerst naar het kinderdagverblijf en ben ik met succes aan de weg aan het timmeren als freelance schrijver. Maar dat zijn eigenlijk maar kleine dingen vergeleken met de 5 hierboven genoemde gebeurtenissen.

En 2017?

Nu kan ik wel weer zeggen dat ik hoop of denk dat 2017 een rustig jaar wordt, maar eigenlijk weet ik wel zeker dat ook 2017 voor veel life changing events gaat zorgen 😉

Wat zijn jouw hoogte en dieptepunten van het afgelopen jaar?