Bij het idee om een dag zonder smartphone of wifi door te brengen, raak ik zwaar in de stressmodus! Dat ik een smartphoneverslaving heb, is wel duidelijk, maar helemaal gezond is dat niet natuurlijk.

Mijn smartphoneverslaving komt door social media en bloggen

In plaats van te minderen, ben ik alleen maar gaan meerderen. Ik publiceer de laatste maanden meerdere keren per week, ben continu met m’n blog bezig en ik heb me onlangs aangemeld op weer een nieuw social mediaplatform (Instagram, pff ik ben zo’n dummy).

smartphoneverslaving

Zelfs op vakantie ben ik niet los te krijgen van m’n smartphone… en alleen bij het zwembad is goede wifi, dus je raad wel waar ik heel wat uurtjes doorbreng!

Toch moet er iets veranderen, want ik begin moe te worden van m’n eigen smartphone en m’n omgeving (lees: Joost) stoort zich er al langer aan. Cold turkey afkicken gaat me never nooit niet lukken, dus dan moet ik er balans in gaan vinden.

Smartphone: niet helemaal overbodig

Ik gebruik m’n smartphone voor een aantal handige dingen, zoals blogideetjes noteren in Evernote en uitwerken in de WordPress-app, artikelen lezen op Blendle en blogs lezen op Bloglovin’. Die dingen wil ik blijven doen, maar dan wel met mate. Ik kan soms echt uren rondkijken op FB terwijl er echt niets boeiends te zien is…

Smartphone-armdieet

Als stok achter de deur deel ik hier mijn voornemens voor een smartphone-armdieet:

  • Ik gebruik mijn smartphone niet meer in het bijzijn van Joost, tenzij hij zelf ook op z’n mobiel zit te koekeloeren.
  • Ik gebruik mijn smartphone in het bijzijn van Hummeltje alleen nog voor het maken van foto’s en filmpjes.
  • Na 21.00 geen smartphone meer. Ik hoor regelmatig doemverhalen over de effecten van dat licht op je nachtrust, dus dit zal ook zeker goed zijn voor m’n slaap. @Whatsapp-vriendinnetjes: verwacht na 21.00 dus geen reactie meer 🙂
  • Ik ga blogideetjes vaker opschrijven in m’n notitieboekje in plaats van in Evernote.
  • Ik ga social media op vaste tijdstippen checken. Die tip kreeg ik van Romy van Dochterlief. Moet alleen nog gaan bedenken welke tijdstippen handig zijn…

Ik ben benieuwd of het me gaat lukken!

Mijn eerste foto op Instagram al gezien?! Zo niet, ga even kijken, het is een leuke! En dan leg ik nu (voor eventjes) m’n smartphone in de kast.