Precies een half jaar geleden lag ik rond deze tijd de weeën weg te puffen. Het lijkt een eeuwigheid geleden. Dacht ik eerst dat er maar geen eind aan m’n zwangerschap kwam (negen maanden duren lang als je veel spuugt), nu Hummel er is vliegen de maanden voorbij!

‘Wat is ‘ie klein! Ik kan me amper voorstellen dat mijn dochter/zoon zo klein is geweest!’

Heel veel mede-vaders en moeders zeiden dit toen ze bij ons op kraamvisite waren. Sommigen hebben baby’s die maar een paar maanden ouder zijn dan Hummel. Ik kon me niet voorstellen dat je dat beeld van zo’n kleine baby zo snel kwijt bent, maar ook hier is weer een cliché waar.

Als ik nu de foto’s terugkijk van een paar maanden geleden kan ik me al bijna niet meer voorstellen dat hij zo klein is geweest. Ongelooflijk hoe snel mijn beeld van hem veranderd.

En nog zo’n cliché dat waar is: de pijn van de bevalling ben ik ook al vergeten… Of nee, misschien toch niet 😉