Nu we twee weken on the road zijn met onze caravan kan ik al voorzichtig concluderen dat dit wel oké gaat. Waar ik me het meest druk om maakte voor vertrek, blijkt heel erg mee te vallen. Er zijn echter wel een paar dingen die het labeltje ‘geklungel’ verdienen…

Joost de bulldozer

Als Joost in de caravan staat, is de caravan vol. En als hij zich omdraait, stoot hij altijd iets om. Ik moet er dus goed op letten dat er geen volle beker of breekbaar spul in de weg staat.

En gaat hij op vliegenjacht, dan is het code rood in de caravan…

camping

Kijk uit voor dat wijnglas!

Slapende Roan = fluisteren

Als Roan slaapt, moeten Joost en ik muisstil zijn. Zijn slaaphoekje wordt wel afgesloten door een soort gordijn, maar dat houdt geen geluid tegen. Gelukkig is hij een goede slaper, maar Joost en ik hebben al heel wat uurtjes met elkaar gefluisterd.

Dat leidt soms tot miscommunicaties en hele onhandige gesprekken. ‘Wat zei je?’ ‘…’ ‘Wat?!’ ‘…’ ‘Laat maar.’

Herverdelen en herverdelen en herverdelen

Op reisdagen moeten we de spullen herverdelen over de caravan en de auto. Dit moet omdat de caravan anders te zwaar is voor wat de Skoda maximaal mag en kan trekken. Dat is nogal gedoe.

En het is opnieuw gedoe als we na een paar uur rijden aankomen op een camping… want dan moet alles weer terug op z’n plek.

Als we ergens maar één nacht blijven, laten we veel in de auto staan. Maar dat is ook onhandig, want als we dan iets nodig hebben, moeten we weer naar de auto toe…

Kruimeldief, I love you!

Ik wil dat alles schoon is, dus als Joost met z’n schoenen aan de caravan binnenstapt, zit ik direct achter ‘m aan met de kruimeldief. Uiteraard heb ik al honderd keer gezegd dat hij z’n schoenen uit moet doen, maar ja, dat doet hij dus niet. Ach, choose your battles enzo.

Grootgebruikers van afwasaanrechtjes

Iedere avond na het eten gaan we met z’n drietjes naar het sanitairhok om af te wassen. Al die gebouwtjes hebben zo’n rij met aanrechtjes. Het is de bedoeling dat je er eentje neemt…

camping

Ik heb laatst geteld en we gebruiken iedere keer 4 aanrechtblokken. Gelukkig zijn alle campings halfleeg, maar in het hoogseizoen krijgen we echt een afwasprobleem!

Roan de poepert

Een paar dagen geleden was het raak: Roan had ’s nachts alles onder gepoept. We roken het al toen we wakker werden… Oei oei. Dat is in een huis al geklungel, maar in een caravan helemaal!

Tuinstoelperikelen

Dan nog één dingetje: zo’n tuinstoel hè, is het iemand wel eens gelukt om op een normale (!) manier uit een aangeschoven stoel op te staan?

De stoel naar achteren schuiven gaat gewoon niet, maar dat is wel noodzakelijk om voldoende uitstapruimte te creëren. Nu klapt de stoel half in, waarna ik met een soort ninja beweging m’n benen omhoog moet tillen om tussen de stoel en de tafel weg te stappen. Wat een geklungel zeg…

Maar verder is kamperen hartstikke leuk hoor!