Elisabeth – van Alweer Een Nieuwe Moeder Blog – is in dubio: vertrekken met je gezin naar het zonnige zuiden, dat klinkt geweldig! Maar er zitten ook een paar nadelen aan. Ze schrijft erover in deze gastblog. 

Toen ik het blogbericht las waarin je schreef dat jullie je biezen pakken en met de caravan naar Zuid-Europa vertrekken was het eerste dat ik dacht: “Zo. Dapper!” Ik moet bekennen dat ik een soort schrikreactie had, zo van “Mij niet gezien hoor!”, maar dat ik stiekem ook wel een beetje jaloers was.

Het lijkt me namelijk heerlijk, iedere dag doorbrengen met mijn favoriete twee mannen, in Zuid-Europa! Een prachtige omgeving en heerlijk weer. Dat denk ik tenminste… Ach, het zal vast beter zijn dan Nederland, toch? En als digital nomad, niet meer naar je werk toe hoeven. Zou me toch al gauw acht uur per week commuten schelen.

ik benijd je

Elisabeth kampeert op Lowlands

Het lijkt me echt heel relaxed, alsof je iedere dag op vakantie bent. In een caravan! Ik ben echt fan van kamperen, je doet de deur van je caravannetje open ’s ochtends en je zit in de buitenlucht. Maar er zijn ook minder leuke dingen aan kamperen… Die caravan ziet er heel groot en comfortabel uit, maar ik betwijfel of er een douche in zit. Of iets anders dan een chemisch toilet. Dat zijn toch eigenlijk wel de twee hoofdredenen dat ik blij ben om naar huis te gaan aan het einde van mijn vakantie…

En nu met een baby erbij: de was! Wij hebben tenminste een behoorlijke berg was, die één of twee keer per week wassen voldoet niet meer. En dan heb ik het nog niet eens over de beer op de weg die ik zie wat betreft de inkomsten. Ik weet niet of ik relaxed kan blijven als ik geen vaste bron van inkomsten heb… En nu ik erover nadenk, ik heb het gegoogeld, en er leven écht beren in het wild in Spanje! Dus je kan ECHT EEN BEER OP DE WEG TEGENKOMEN NANOUK!

En dan nog dit, die twee favoriete mannen, die hangen me weleens de keel uit (vaker dan je zou denken). En ik denk dat het misschien wel eens eenzaam zou kunnen zijn, zo zonder collega’s. Ik wissel heel gezellige mails met je uit (vind ik zelf), maar ik kan me voorstellen dat je het koffieapparaat en de waterkoker mist.

Hoe dan ook, ik weet één ding, je zal over al je ervaringen leuke blogjes schrijven. En nog een ding, die ga ik lekker lezen. Vanuit mijn bus tijdens mijn commute, vanaf mijn werk als ik het even gehad heb of mijn comfortabele vaste toilet als ik thuis probeer te ontsnappen aan mijn mannen.

Lees je later!

Lees de reactie van Nanouk op Elisabeths blog Alweer Een Nieuwe Moeder Blog

Niks missen van onze avonturen?
Volg mijn blog!

Facebook | nieuwsbrief | Instagram