Voor mijn website Digital Nomad with Kids was ik bezig met een blog over onze reis wish list. Kroatië staat bovenaan onze wensenlijst dus ik ging op Google en Pinterest lekker rondneuzen naar mooie plaatjes van dit land. Per toeval kwam ik op een artikel van The Telegraph over Game of Thrones film locaties. Kroatië is veel gebruikt als filmlocatie, maar wat blijkt? Wij hebben al best een aantal andere Game of Thrones film locaties in Spanje gezien!

Heb je nog niet alle afleveringen gezien van Game of Thrones (inmiddels is seizoen 6 al lang te zien)? No worries, ik ga hier geen spoilers weggeven.

Peñiscola

Dit dorp aan de oostkust van Spanje is in Game of Thrones Meereen. Meer weten over deze stad? Kijk hier op de GoT wiki, maar let op, spoiler alert.

Wij verbleven in de buurt van Peñiscola op een – overigens – prachtige camping (Camping L’Orangeraie bij Calig) en zijn een dagje naar Peñiscola gegaan. Het was helaas een koude, winderige dag, maar het kasteel spreekt wel tot de verbeelding. Al denk ik dat ze de gefilmde beelden voor Game of Thrones echt wel bewerkt hebben!

Het kasteel van Peñiscola van een afstandje. Voor Game of Thrones hebben ze vast die 'moderne' gebouwen weggeshopt.

Het kasteel van Peñiscola van een afstandje. Voor Game of Thrones hebben ze vast die ‘moderne’ gebouwen weggeshopt.

Kasteel van Peñiscola in Spanje is in Game of Thrones Meereen

Almería

Wij hebben twee maanden op een uur rijden van Almería gekampeerd (zie ook mijn weekverslag van week 23 en 24). Uiteraard hebben we deze mooie stad ook bezocht! In Game of Thrones is het Alcazaba kasteel van Almería gebruikt als de stad Vaes Dothrak (lees er hier meer over, maar let op, spoilers!).

Alcazaba kasteel in Almería is gebruikt als filmlocatie in Game of Thrones

Ook zijn er een paar film locaties waar we heel dichtbij zijn geweest.

Canet de Mar

Wij verbleven op een camping bij Vilanova, een stukje onder Barcelona. Canet de Mar ligt net boven Barcelona en in Game of Thrones is het kasteel van Canet de Mar het ouderlijk huis van Sam Tarly (check hier de GoT wikipagina, maar nogmaals, spoiler alert!).

Castell de Santa Florentina is gebruikt in Game of Thrones om te filmen

Een foto van Castell de Santa Florentina, die ik van hun website heb geplukt. Ziet er prachtig uit hè!

Bardenas Reales

Onze eerste stop in Spanje was bij Haro in de buurt. Hier leerden we een gezin kennen waar het goed mee klikte (zie weekverslag #3). We zijn bij hen thuis op bezoek geweest in de buurt van Logroño, ongeveer een uur rijden van het natuurpark Bardenas Reales. In Game of Thrones is deze woestenij de Dothraki Sea (kijk hier voor meer info, maar voor de laatste keer: klikken op eigen risico!).

Berg Castildetierra in natuurpark Bardenas Reales

Berg Castildetierra in natuurpark Bardenas Reales. Zo indrukwekkend!

Osuna

Het dorp Osuna ligt tussen Sevilla en Málaga in en wij verbleven één nacht in de buurt. De arena van Osuna is in Game of Thrones gebruikt als de arena van Meereen. We hebben echter maar één nacht op deze camping gestaan, want het was er ijs- en ijskoud. We zijn daarom doorgereden naar het zonnige Balerma zonder maar iets van de omgeving te bekijken.

Arena van Osuna in Game of Thrones, credits naar HBO

Arena van Osuna in Game of Thrones, credits naar HBO

Terug naar Spanje voor een Game of Thrones tour!

Ik vind het extra speciaal om een stad of plek te bezoeken als er iets van herkenbaarheid in zit, zoals van filmbeelden. Niet dat ik nu alles van het lijstje van The Telegraph wil afstrepen, maar als je toch in de buurt bent… Kroatië staat bovenaan onze reis bucketlist, dus de Game of Thrones film locaties bij Dubrovnik en Split gaan we zeker opzoeken. En dan zit er niks anders op dan weer terug te reizen naar Spanje om daar ook nog wat locaties af te strepen. Hè wat een straf 😉

Welke filmlocaties heb jij al gezien van Game of Thrones of een andere film/serie?