Op camping Monfragüe bij Plasencia hebben we ruim 1,5 week gestaan. Mijn ouders verbleven een week in één van de huisjes op de camping. Zo waren we fijn dicht bij elkaar die week.

De camping is scheef

In de campinggids staat dat de plekken terrasvormig zijn opgebouwd, maar wel vlak zijn. Nou, absoluut niet. De meeste plekken zijn heel scheef, zoals je hier duidelijk ziet op de foto… Gelukkig vonden we een stuk boomstronk die we onder het wieltje van de dissel konden schuiven. We stonden niet helemaal waterpas, maar wel recht genoeg.

camping Monfragüe bij Plasencia

Scheve kampeerplek op camping Monfragüe bij Plasencia

Het sanitair is helemaal prima

Alles is schoon en er zijn voldoende wc’s, wasbakken en douches. Onhandig was wel dat de wasbakken erg laag zijn. Dit is erg onprettig voor je rug…

Vooral bij het afwassen had Joost er last van. Ik overdrijf niet, maar de wasbakken kwamen bij Joost net iets boven z’n knieën.

De bungalows

Mijn ouders verbleven zoals gezegd een week in een bungalow. We hebben hier heel veel tijd doorgebracht omdat het een paar dagen heel hard regende. De huisjes zijn bedoeld voor 4 personen maar er was huisraad voor ongeveer 1,5 persoon. Bij de receptie kregen we nog wel een paar extra koffiemokken, maar verder was er van alles te weinig. Te weinig bestek, borden, pannen, geen theedoeken…

camping Monfragüe bij Plasencia

Ontbijten in de bungalow van camping Monfragüe

Misschien gaan ze er vanuit dat je altijd op pad bent en niet in het huisje eet, maar wij aten daar wel iedere dag alle maaltijden. Gelukkig hadden wij van alles uit de caravan naar het huisje ‘verhuisd’ dus we hebben het wel gered, maar handig is het niet.

Omgeving van camping Monfragüe bij Plasencia

De omgeving is geweldig! Als je van natuur houdt, een vogelaar bent, van leuke dorpjes houdt of van rust, dan zit je hier helemaal goed. Wij hebben gewandeld in Parque Nacional Monfragüe en dat is absoluut een aanrader! Je kunt er ook met de auto doorheen rijden, ook een aanrader voor niet-wandelaars.

We kwamen Nederlanders op de camping tegen die speciaal voor een vogeltje een weekend op camping Monfragüe verbleven. Ze vlogen op Madrid, huurden een auto, tentjes hadden ze bij, en vogelaren maar.

Mijn ouders vlogen ook op Madrid trouwens. Het is ongeveer 2 uur rijden (als je niet eerst in de buurt van Madrid verdwaalt) over vrijwel lege snelwegen.

Ook hebben wij Plasencia en Trujillo bezocht. Zeker Trujillo is een aanrader!