Ook al gaan we enorm with the flow, we hebben heus wel routine in onze reisdagen. Ook ik vind rust en regelmaat belangrijk voor Roan! Benieuwd hoe dat gaat? Je leest hier hoe een gemiddelde reisdag er uit ziet:

We zetten geen wekker ’s ochtends.

Roan is onze wekker en hij is – op een enkele ochtend na – tussen half 8 en 8 uur wakker. Roan drinkt zijn flesje bij Joost in bed. Ik zwengel het Senseo-apparaat alvast aan.

Als Roan z’n flesje op heeft, gaan Joost en ik ontbijten. Roan speelt dan in de kinderstoel nog wat met z’n flesje of met een bekertje. Joost drinkt vooral heel veel koffie.

reisdag

Ontbijten in de caravan

Na het ontbijt ga ik Roan verschonen en aankleden, waarna we omstebeurt gaan tandenpoetsen of douchen.

Dan is het half tien en tijd om in te laden.

We doen er ongeveer een half uur á drie kwartier over om alles gereed te maken voor vertrek. Alle losse spullen moeten in bakjes en in de kastjes, de tuinset gaat op het bed en alle zware spullen gaan in de auto. Alles binnen in de caravan klaarmaken valt onder mijn takenpakket.

Dat hoefden we niet af te spreken, dat liep gewoon zo.

Joost pakt de auto in en maakt de caravan klaar, dus pootjes in, gasfles dicht, stroom eraf, dat soort dingen. Hij rijdt daarna de auto voor, koppelt de caravan aan en op mijn aanwijzingen rijdt hij de caravan van z’n plek af.

reisdag

Klaar voor vertrek! Dit was een prachtige plek bij Saint-Cyr aan een meertje.

Tot nu toe gaat dat heel soepel, maar omdat de campings zo leeg zijn, hebben we alle ruimte om dat bakbeest te verplaatsen.

Roan zit ondertussen op diverse plekken: in z’n bedje, nog even in z’n kinderstoel of in de drager op mijn rug (maar dat hou ik niet zo lang vol) en bij het aankoppelen van de caravan zit hij al in z’n autostoeltje.

Dan vertrekken we!

Roan valt meestal direct in slaap. We rijden ongeveer van 10 tot 12. Roan slaapt hier een groot deel van of hij speelt met z’n speelgoedjes.

Dan gaan we op een parkeerplaats lunchen. Als het warm genoeg is, zitten we buiten aan een picknicktafel en anders zitten we binnen in de caravan.

reisdag

Onze schone slaper!

Na de lunch rijden we nog anderhalf tot twee uurtjes. Ook dan slaapt Roan bijna de hele tijd.

Zo rond 3 uur ’s middags kijken we of we een camping gaan opzoeken of dat we nog een uurtje doorrijden. Roan drinkt tijdens deze pauze nog even een flesje.

Op de camping zetten we het bakbeest weer op z’n plek.

Joost draait de pootjes uit en zorgt voor stroom, terwijl ik Roan z’n bedje uitklap, zodat hij meteen een beetje kan spelen. Hij is zijn autozitje dan natuurlijk ook helemaal zat!

reisdag

Of hij klimt in de ‘vensterbank’, dolle pret!

Meestal is het dan al wel 5 uur geweest en gaat Joost met koken beginnen. Ik ga dan even wandelen met Roan of wat dingetjes bij de receptie regelen (lees: vragen hoe het met de wifi zit).

Na het eten is het tijd voor de afwas!

Daarna krijgt Roan nog een flesje en gaat hij naar z’n bedje.

’s Avonds doen we niet veel meer. Joost leest verder in zijn Feist-boeken en ik rommel wat aan met bloggen (als de wifi het doet) of lees een boek (als de wifi het niet doet).

Zo’n reisdag hebben we soms maar eens in de paar weken, en soms iets vaker, afhankelijk van hoe snel we reizen.